MAKAN2 Archive

Resepi Soft Japanese Cheesecake

Bahan-bahan ( 8-inci )Bahan A: 250g cream cheese50g butter100 ml susu segar (fresh milk)6 biji kuning telur1 sdb jus lemon1/4 sdk garam60g tepung kek / tepung superfine20g tepung jagung (cornflour/cornstarch)Bahan B: 140g gula (granulated sugar)6 biji putih telur3/4 sdk jus lemon  Cara-cara:-Utk adunan A:Cairkan cream cheese, ...Read More

My First Red Valvet Cake! (RVC)

waaa..rasa ketagih nak update blog.. tapi apakan daya.. masa tak dak.. al-kisah terbukulah semua perkara dalam hati ini…(macam lah semua benda aku tulis dalam blog nie kan?cannot2..privacy matter okeh!)..huhu.. hujung2 tahun ini setelah agak relax lebih kurang seminggu..(aku la rasa aku relax)..haha..hujung tahun memang ...Read More

CAKE CAKE CAKE..

As promised, aku cakap nak post pic kek lapis sarawak..KEK LAPIS HOLIDAY INN..ini dia..adunan pon tak banyak dah..so guna loyang kecik je nie..xdak la secantik kek yang mama buat..huhu…tadaaaaa…. (dalam hati berkata2..nanti aku tua2 kot dah pencen ka, bukak kedai kek la!)hahahhaha… ok..ramai yang ...Read More

Cheeseeeee~~~~nyum nyummm

 curik kt blog org..tq pkcik google..pinjam pic yer  Cheese tart..cheese cake..unbaked cheese cake..bermain2 dalam kepala otak aku nie..dah lama duk ‘usha’ bahan2 nak buat semua anak sedara cheese nie..tapi tak buat2 lg pon..sebab utama aku tak buat sebab aku tak dak equipment nak buat..hak3..habis ...Read More
error: Content is protected !!