Cara Mengubati Batuk Dengan Cepat dan Berkesan

 

Pernah tak korang batuk teruk? Dah berbulan-bulan tapi masih tak baik? Dah juga makan ubat tak baik-baik. Dah juga jumpa doktor pun tak baik-baik . Pening memikirkan cara atasi batuk yang sudah lama tidak sembuh ni. Ubat batuk dah makan berbotol-botol tapi still tak baik. Cara semulajadi pun dah cuba tapi tak juga serasi.

 

 

Sebenarnya batuk ialah sejenis mekanisme pertahanan fisiologi yang penting. Ini merupakan cara semula jadi tubuh untuk melindungi sistem pernafasan dengan mengeluarkan bahan rengsa atau rembesan daripada saluran udara

Refleks batuk berlaku secara spontan apabila bahan pencemar merangsang lapisan saluran udara, menyebabkan pembebasan udara secara kuat daripada paru-paru untuk mengeluarkan sebarang bahan rengsa dan penghalang.

Masalah batuk biasanya pulih selepas tempoh masa tertentu. namun begitu, ada juga kes batuk yang dialami lebih kerap dan berpanjangan apabila sistem pernafasan dijangkiti atau terus terdedah kepada bahan cemar alam sekitar seperti wasap kenderaan, asap atau jerebu.

Batuk buat aktiviti seharian kita tak selesa. Dalam mesyuarat contohnya, batuk agak mengganggu kan? Nak tidur pun, bila batuk memang tak selesa. Kalau bekerja pun tak selesa  terutama sekali kalau kerja yang berurusan dengan manusia contohnya cikgu di sekolah. Bagi wanita yang dah beranak pinak, batuk boleh menyebabkan terkencing disebabkan pundi kencing dan rahim yang lemah.

Jenis batuk yang perlu anda tahu

Batuk terbahagi kepada dua iaitu batuk kering atau yang berkahak.

Batuk Kering

Batuk kering tidak menghasilkan mukus, manakala batuk berkahak kedengaran seperti berair dan menyebabkan pengeluaran kahak (mukus).  Batuk yang kering dan nyaring mungkin menandakan radang larinks, manakala batuk yang kerap dialami secara berulang dengan nafas yang ditarik panjang seperti berdesis mungkin menandakan jangkitan salur pernafasan yang disebabkan oleh pertusis. Batuk berdengking pula mungkin disebabkan oleh jangkitan virus pada pita suara, larinks dan trakea.

Batuk berkahak

Jika anda mengalami batuk berkahak, perhatikan warna dan rupa kahak untuk menentukan jenis jangkitan yang anda alami,” terangnya. Kahak yang bernanah dan berwarna keperangan menunjukkan jangkitan bakteria, manakala mukus kelabu keputihan menandakan alahan atau jangkitan virus, sementara kahak berbuih dikaitkan dengan edema pulmonari (bengkak paru-paru), iaitu kesan kegagalan jantung.

Pesakit dengan kegagalan jantung biasanya batuk teruk pada waktu malam apabila berbaring, manakala perokok dan penghidap asma biasanya mengalami batuk sekali-sekala pada awal pagi yang kadangkala berdehit. Dalam keadaan lebih serius, kahak yang keluar mungkin berdarah.

Masalah batuk kerap yang dialami kurang daripada dua minggu boleh diklasifikasikan sebagai batuk akut, yang biasanya berpunca daripada jangkitan pernafasan virus seperti selesema biasa dan flu.

Batuk yang berlarutan lebih daripada dua minggu dianggap batuk kronik. Walaupun batuk kronik biasanya tidak mengancam nyawa, punca asasnya perlu disiasat jika batuk berpanjangan.

 

Cara Berkesan Pulihkan Batuk dengan cara semulajadi

Saya nak kongsi ikhtiar mengubati batuk yang lama tak baik-baik dengan vitamin Shaklee. Mungkin anda sendiri dah jumpa doktor, dah maka berbotol ubat tapi masih tak baik batuknya. Dah juga cuba cara tradisional pun tak baik juga. Maka saya sangat sarankan anda mengambil Vivix.

Vivix ialah campuran bahan botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia juga dipanggil sirap Shaklee.

Vivix ini mengandungi campuran botani seperti Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan Polifenol.

Bahan-bahan di dalam Vivix iaitu Elderberi Eropah terbukti mampu melawan simptom selsema dan mengurangkan kahak. Elderberry juga mampu melawan pembengkakan saluran penafasan. Ini bermakna Vivix dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan dan kesukaran bernafas dan melegakan batuk.

 

 

vivix kecutkan cyst

 

 

Testimoni Batuk Pulih dengan Vivix

Di bawah ini saya kongsikan testimoni customer yang telah pulih dari batuk setelah mengambil Vivix.

 

 

 

Anda boleh tahu berapa Harga Vivix dan dapatkan Vivix dengan lebih murah dengan tekan pautan ini

 

 

Kenapa kena beli dengan saya?

Saya menjadi agen sejak tahun 2012 sampai sekarang secara sepenuh masa. Saya aktif mencari ilmu tentang kesihatan dan vitamin. Saya juga berpengalaman guide pelanggan dari tahun 2012 dengan cara makan yang betul untuk dapatkan kesan yang diinginkan insyaAllah. Salah cara makan vitamin, anda mungkin takkan rasa kesannya. Saya juga mempunyai direct access dengan Nutritionist Shaklee yang membolehkan anda bertanya dan dapat bimbingan yang tepat dengan info yang betul. Jadi anda jangan ambil risiko untuk kesihatan anda juga. Dapatkan vitamin Shaklee ni hanya dari saya tau!

 

Segera dapatkan Vivix dari saya, jangan biarkan masalah batuk berterusan ni terus  menerus mengganggu kesihatan dan fikiran anda. 

 

Bagaimana Nak beli?

Ada 2 cara untuk anda buat pembelian.

 

Cara Pertama:

Beli Sendiri. Anda boleh terus buat belian di laman web Shaklee dengan menggunakan Debit Card atau Kredit Card. Untuk pengguna Debit Card, pastikan anda dah pernah menelefon bank (sekali je seumur hidup) untuk membenarkan anda membuat pembelian online menggunakan debit card.

Untuk kredit card tiada masalah, anda boleh terus buat pembelian. Jika ada masalah, boleh hubungi saya, Effa di 0195738234 atau whatsapp http://effaShaklee.wasap.my

Jangan risau, laman web Shaklee ni selamat. Nampak tak lambang mangga tu? Lambang mangga itu bermaksud, Secure Connection. Segala maklumat seperti password, debit atau kredit card number adalah SULIT bila masuk ke laman web ini.

Jika ada masalah, boleh hubungi saya, Effa di 0195738234

Anda juga boleh klik ikon di bawah untuk membuat pesanan.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b30d2d279b9f60292e49035a6e49a74b

 

Cara ke dua:

Anda boleh terus whatsapp saya di link ini Tekan link ini Whatsapp saya Untuk Beli.

Atau jika link ni tak boleh access, boleh terus whatsapp saya di 019-5738234

whatsapp boleh, sms pun boleh 🙂

 

Anda mungkin nak teruskan pembacaan :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!