Review Philips Pressure Cooker Yang Cool!

Assalamualaikum

Hari ni saya nak cerita tentang helper saya di dapur.. yang banyak bantu saya jadi chef sejak dua menjak ni. hahahhaa..

Ini dia, tadaaaa…

review pressure cooker

Ini lah pressure cooker.. hehehe.. btw memang lama dah aim nak pressure cooker.. Sebelum ni memang cita-cita nak beli Noxxa yang amway punya. Tapi ntah kenapa tak beli- beli lagi dengan alasan, takut beli terperam saja.

Dan lagi satu saya takut melecur kena pressure cooker. Saya pernah dapat customer yang nak Vivix sebab melecur teruk kena pressure cooker dan luka sampai bernanah-nanah tak baik-baik. Mujur lepas ambil sebotol Vivix, luka dan nanah kering. Tak jadi kena operate.

Risau juga beli tak pandai pakai. eh, macam-macam lah kerisauan dalam kepala..

Saya dah lama join group pressure cooker Philips ni, walaupun belum ada pressure cooker. hahaha. Mesti lah, kena tau dan belajar dulu.

Suatu hari dan ketika, saya dapat tahu Lazada buat Sales, wah wahhh.. Pressure cooker Philips idaman tinggal RM300 lebih, lupa dah figure belakangnya. hohoho.

Apa lagi, dengan penuh bergaya ku click.. Encik suami pasti tak terkejut, sebab isterinya dah sejuta kali sebut nak beli.. Cara si isteri kalau sebut banyak kali itu tanda nak beli .. hehehe Order hari ni, esoknya sampai, Wah Wahh.. Seronok..

Seminggu dua juga peram tau.. Alasan, nak beli bahan-bahan.. haaa.. kumpul ilmu dan kekuatan, dan jeng jeng, buat Nasi Beriani dan dua kali.. Sekali makan sendiri.. sekali lagi buat makan-makan time kelas dengan anak-anak business..

Nasi ayam hainan sekali ..
Sardin homemade dah dua kali..
Spagetti lah..
Masak daging cepat je lembut wehh..
Kemarin buat Mac n Cheese 10 minit je tau..

Lempaq-lempaq siap! Siapa tak jatuh cinta? hahahaha

15727120_10154392478743710_3002432012176906183_n_fotor

15740769_10154392478833710_3064268041730407561_n_fotor

BTW, Itu yang menjadi lah.. yang tak menjadi setakat ni sekali.. kelmarin dulu buat bihun goreng.. lembik.. huahuahuaa.. buang terus haaa..

Nak guna pressure cooker ni pun kena cuba-cuba.. kena pandai adjust air dan cara.. group facebook, group telegram dan channel telegram PPC ni memang banyak membantu lah..

Review saya? saya bagi 5 bintang lah.. Cuma kalau korang family besar, beli pot yang besar skit.. yang ni 6L je.. Kalau yang Noxxa tue besar..so boleh beli yang Noxxa kalau nak yang besar haaa..

Oklah, puas review dah ni.. Niat nak beli sebabnya anak masuk sekolah dan niat nak suruh adam bawak bekal p sekolah. Memang sangat membantu lah sebab masaknya sangat lah cepat..

Tergoda? Jap i bagi link Lazada direct .. hahahah haaa nie.. click je kat sini – Philips Pressure Cooker Lazada

Review Philips Pressure Cooker

Ok lah, nak turun buat nasi goreng jap..

Guna pressure cooker gak..

Dari beras terus jadi nasi goreng.

Sempoi kan?

Doakan berjaya! hehehe..

2 Comments
  1. February 14, 2017
    • March 4, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!