Rawatan Alternative Ubat Ulcerative Colitis

Assalamualaikum..

Ulcerative Colitis? Pernah ke korang dengar pasal penyakit ini? Ini saya baru dengar je. Then terus cepat-cepat saya cari info pasal penyakit ni. Apakah Ulcerative Colitis?

ulcerative-colitis-cure

Ulcerative Colitis termasuk di dalam kelompok IBD (Inflammantory Bowel Diseases) atau penyakit radang usus yang boleh berada pada kategori akut atau kronik. Ia terjadi pada lapisan dalam dari colon (usus besar) yang boleh membentuk bengkak bernanah, bisul (abses).

Kadang-kadang penyakit ini boleh merebak sehingga ke hujung usus kecil (sempadan antara usus kecil dan besar) yang dikenali sebagai Ileum Terminal.

Ulcerative Colitis ni, jika tidak dirawat, boleh merebak ke seluruh colon hingga rectum (hujung saluran usus kita) dan dikenali sebagai Ulcerative Procitis. Keradangan ini sering membuatkan colon pesakit sering mengosongkan isinya sehingga terjadinya cirit-birit.

Keradangan ini juga menyebabkan sel pada dinding usus besar mati sehingga menyebabkan ianya berdarah, bernanah dan berlendir.

Rawatan Alternative Ulcerative Colitis.

Di sini saya nak kongsikan testimoni pesakit Ulcerative Colitis yang telah mengambil Vivix untuk penyakit Ulcerative Colitis ini.

“Saya mengidap Ulcerative Colitis yang merupakan penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila-bila. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ni sejak 2011.

Makan ubat doktor selama setahun termasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain. Di samping ubat-ubat tu, saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti-radang.

Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadang-kala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akan menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low.

Alhamdulillah, sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya raya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus, Sekarang saya ambil Vivix consistantly termasuk Omega Guard dan VitaLea. Graf kesihatan makin baik. HB pun dah berada paras normal..

Cuma baru ni saya gatal tak bertempat bila stop Vivix sebulan….hehehehe…radang tu say hi…hi…semula…heheheh…tapi bila dah on Vivix semula, Alhamdulillah.

Saya usahalah apa yang terbaik, memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM 14,000 sekelip mata.” 

 

Ulcerative Colitis

 

 

Bagaimana Vivix ini bertindak membantu menyembuhkan Ulcerative Colitis?  Boleh baca link di bawah ..

Bagaimana Vivix Bertindak Membantu Menyembuhkan Penyakit Kronik?

vivix-bottle

 

Jika anda ingin MEMBELI SENDIRI dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau! Atau jika rasa susah.. Terus ja whatsapp/sms saya di 0195738234

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=82dd5a905e59accb6f62295917517991

❤ Anda mungkin tak tahu yang Surirumah pun boleh jadi JUTAWAN!

❤  Teruja sungguh bila dapat tahu banyak Kelebihan Jadi Ahli Shaklee!

❤ Dan yang paling best yang korang mungkin tak tahu, Business Shaklee ini boleh diwarisi tau!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!