Luka dan Nanah Kencing Manis Kering Seawal Selepas Tiga Hari!

Assalamualaikum..

Sering kali kita dengar kan.. Sakit kencing manis.. Luka tak baik-baik.. Sudahnya, berakhir dengan kaki kena potong..

Jadi bila dah kencing manis @ diabetis, makan memang kena jaga. Kena amalkan pemakanan yang sihat.

 

ubat luka cepat baik

Maaf gambar mungkin agak mengerikan – sumber google

 

Pesakit kencing manis mudah mendapat masalah jangkitan ini akibat tiga keadaan pesakit kencing manis iaitu:

1. Neuropathy

Ia adalah keadaan dimana terdapat kerosakan pada sistem saraf pesakit. Ia boleh dibahagikan lagi kepada tiga iaitu ‘sensory’, ‘motor’ dan ‘autonomic’

2. Vasculopathy

Vasculopathy pula merujuk kepada keadaan tidak normal pada system salur darah pesakit kencing manis. Sistem peredaran darah pesakit ini biasanya kurang baik akibat tersumbat yang menyebabkan kekurangan bekalan oksigen serta nutrien.

3. Immunopathy

Immunopathy adalah keadaan di mana pesakit kencing manis ini lebih mudah terdedah kepada jangkitan  kuman akibat kelemahan sistem pertahanan badan mereka.
Kaki pesakit kencing manis ini biasanya kebas. Mereka tidak akan terasa walaupun mereka terpijak paku atau berjalan di atas permukaan yang panas.

Mengalami luka pada kaki adalah perkara pertama yang akan membawa kepada lebih banyak masalah.

Kalau ada saudara or kawan yang mempunyai penyakit kencing manis, kena nasihatkan mereka untuk cepat cepat jumpa doktor sekiranya kaki mereka terluka.

Tisu yang busuk atau dijangkiti kuman perlu dicuci dan tisu yang mati perlu dibuang. Kelewatan rawatan boleh menyebabkan kehilangan kaki, atau lebih teruk lagi, kehilangan nyawa mereka!

 

Langkah-langkah awal boleh diambil bagi mengelakkan masalah luka ini daripada berlaku.

 

1. Sentiasa memastikan kaki tidak terlalu kering. Kaki yang kering boleh merekah dan luka. Pesakit boleh menggunakan minyak bayi atau minyak zaitun bagi melembabkan kulit.

2. Kaki perlu dilap apabila keluar daripada bilik air atau tandas. Kaki yang basah, terutamanya di celah-celah jari, memudahkan jangkitan kulat (fungus)

3. Pesakit perlu memeriksa stoking dan kasut sebelum memakai mereka bagi memastikan tiada batu, kayu atau benda-benda tajam di dalamnya.

4. Sentiasa memakai kasut yang sesuai sekiranya berjalan. Elakkan selipar atau sandal yang mendedahkan jari kerana ia lebih mudah terluka.

5. Sentiasa memeriksa kaki sebelum tidur, dengan menggunakan cermin bagi melihat kawasan-kawasan yang sukar dilihat. Pemeriksaan kaki sendiri ini seeloknya dibuat dua kali sehari.

Pesakit kencing manis yang mempunyai luka atau ulser di kaki mempunyai 15 peratus risiko untuk menghadapi amputasi atau dipotong kaki mereka akibat kaki yang membusuk, bernanah dan mati (gangrene).

Ubat @ Penawar Luka Kencing Manis Cepat Sembuh

Di sini saya nak berkongsi rawatan alternative untuk pesakit yang ada masalah luka akibat kencing manis, dan tak sembuh-sembuh.

Rawatan alternativenya adalah melalui Vivix yang sangat sangat bagus untuk kencing manis. Vivix bertindak sampai ke tahap sel dan DNA.

Vivix memperbaiki sel sel yang rosak dan menggantikan dengan sel yang baru. Kupasan penuh bagaimana Vivix bertindak, anda boleh baca di dalam link Bagaimana Vivix Bertindak. 

 

vivix-bottle

 

Anda juga boleh baca testimoni pesakit kencing manis ramai yang dah pulih di dalam link Himpunan Testimoni Pesakit Kencing Manis pulih dengan Vivix.

Saya nak kongsi pengalaman pelanggan saya sendiri. Seawal 3 hari ambil Vivix, luka dan nanah dah mula kering tau! Dan dah mula tumbuh isi baru seawal selepas 3 hari!! ..

Alhamdulillah..

 

ubat kencing manis

 

 

Jika anda ingin MEMBELI SENDIRI dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau! Atau jika rasa susah.. Terus ja whatsapp/sms saya di 0195738234

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=82dd5a905e59accb6f62295917517991

❤ Anda mungkin tak tahu yang Surirumah pun boleh jadi JUTAWAN!

❤  Teruja sungguh bila dapat tahu banyak Kelebihan Jadi Ahli Shaklee!

❤ Dan yang paling best yang korang mungkin tak tahu, Business Shaklee ini boleh diwarisi tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!