Resepi Vitagen! Buat Sendiri Vitagen di Rumah!

Assalamualaikum

 

resepi homemade vitagen

 

Anak korang suka minum Vitagen tak? Tau tak yang Vitagen tu banyakkkkkkkkkkkkk kandungan gulanya.

So alternativenya saya bancuhkan Vitagen sendiri buat anak-anak saya. Alhamdulillah, anak-anak suka!

Resepi Vitagen Homemade

Bahan – bahan

  • Performance Drink Shaklee
  • Madu asli
  • Plain Yogurt (Farm fresh sedap!)
  • Chia seed ( saya tambah sebab banyak kebaikan chia seed ni)
  • Air kosong sejuk

Cara-cara Membuatnya

  1. Bancuh air performance drink dengan air kosong.
  2. Masukkan plain yogurt. Plain yogurt adalah probiotik yang kaya dengan banyak khasiat! Kena mix dengan whisk. Bagi cepat larut dan tak berketul. Yer lah sebab air sejuk.
  3. Campurkan pula madu asli.
  4. Last sekali chia seed. Chia seed ni banyak khasiatnya untuk kanak-kanak. Sebab tu saya suka letakkan sekali. Lagi pon rasanya sedap macam biji selasih. Boleh baca Kebaikan Chia Seeds untuk Kanak-kanak

 

Buat minum boleh. Buat ice cream pon boleh!

Siap! Sukatan? Main lempaq dan agak2 ikut lidah. Pandai-pandai adjust tau!

meh layan gambaq lak..

 

10410540_10153655546533710_5012551560892950106_n

 

1452246_10153655546458710_4336280727022120775_n

922939_10153655546528710_1775900378918773105_n

 

944363_10153655589158710_4909161533469600286_n (1)

 

1173600_10153655546418710_2061467998258770941_n

 

10348220_10153655546518710_7979390873926320378_n

 

Mudah kan? Senang je ni. Korang mesti boleh buat. Kalau tak dak Performance Drink, boleh perah jus oren sendiri. Jangan letak gula lak. Kita guna madu nak bagi manis. Performance Drink kandungan gulanya sangat rendah .

performance-orange

Saya suka letak Performance Drink sebab Performance Drink banyak kebaikannya. Antaranya

  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan – Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot, dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Membekalkan Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal – Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia juga turut mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride. Produk ini dirumus secara ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya bagi mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
  • Mencegah Penyahhidratan – Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit, dan kelihatan muda. – Sangat Sesuai la untuk musim panas macam sekarang tau! 
  • Mengekalkan Paras Gula – Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah, penting bagi tenaga otot, dan menyembuhkan kecederaan otot dengan cepat.

 

Jadi sekarang korang dah tau cara nak buat Vitagen sendiri kan? Tak payah dah beli Vitagen dalam pasaran. Sangat mudah nak buat sendiri dan berkhasiat! 🙂

Terliur kan?

Kot nak cuba buat dengan Performance Drink, boleh whtsapp effa dekat no ni yea 0195738234 🙂 .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!