Harga Rokok Naik? Macam mana nak Berhenti Merokok?

Assalamualaikum.

Entry kali ini saya nak kongsikan tentang perihal rokok. Alhamdulillah saya dikelilingi dengan orang yang tersayang yang tak merokok. Arwah abah tak merokok. Suami tercinta pun tak merokok. Adik dan ayah mertua merokok, tapi  saya sentiasa doakan supaya mereka berhenti merokok. Ok kembali pada tajuk asal.

91rokok

 

Harga rokok diumumkan naik? Korang dengar tak cerita ni? Perokok mesti terkejut? Ke dah ada pengganti Vape? Vape pon bahaya no matter what okeh. Tolonglah jangan bervape depan anak2 kecik.. Tak ke nanti jadi ikutan? 🙁

Rokok jenama popular seperti Dunhill, Benson & Hedges dan Kent naik kepada RM17 daripada harga sebelumnya, RM13.80.

Dengan kenaikan sehingga RM3.20 bagi setiap pek 20 batang, harga baru rokok Lucky Strike pula RM17.50.

Pengumuman ini dibuat oleh BAT Malaysia, pengeluar jenama-jenama terbabit sebagai respons kepada kenaikan eksais rokok melebihi 40 peratus, lapor portal New Straits Times malam ini.

Jenama-jenama ini mengalami kenaikan pada Jun sebagai respons syarikat tersebut pada cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang baru diperkenalkan dua bulan sebelumnya.

Jenama-jenama lain yang dikeluarkan BAT termasuklah:

Shuang Xi: RM18 (dulu RM15)
Peter Stuyvesant: RM15.50 (RM12.30)
Pall Mall: RM15.50 (RM12.30)

Kenaikan harga jenama-jenama yang dikeluarkan oleh syarikat-syarikat lain dijangka akan menyusul. sumber Hanasuva yang juga memetik dari Malay Mail Online. 🙂

Jadi apa pilihan yang ada oleh perokok?

A. Kurangkan kadar merokok

B. Beli rokok murah. Rokok daun or rokok seludup.

C. Berhenti merokok!

Saya nak kupas tentang point C tentang berhenti merokok. Mudah ke berhenti merokok? Tak mudah, tak juga mustahil kalau benar benar berkeinginan!

Tapi ada cara mudah nak berhenti merokok dan mesti ada keinginan juga yer.

Saya pernah menceritakan tentang cara nak berhenti merokok dalam entry saya Tips Berhenti Merokok Selama lamanya Dengan Cepat dan Mudah. Ada disertakan testimoni dalam bentuk video dan juga screenshot testimoni.

Kali ini saya nak berkongsi testimoni terbaru dari pelanggan saya dari Sabah. Yang juga dah jadi ahli Shaklee sebab beliau terus beli dua botol vivix yang melayakkan free membership! Bestkan, free membership dapat, dapat harga murah, dapat lagi cash reward!

berhenti merokok dengan mudah

 

Haa dah baca testimoni beliau? Hanya DUA BOTOL sahaja. dan beliau bebas dari rokok! Alhamdulillah. Syukur sgt. Best buat shaklee ni sebab bantu orang jadi sihat!

 

Kos DUA BOTOL VIVIX?

 

RM 480 x 2 = RM 960! Tapi bila beli dua terus jadi ahli dapat lesss!!! Lesss 15-20% tau! Murahh murah!!! Lagi murah bila tengah promo (PROMO JAN 2016) ni tau! 🙂

So sila kira kos merokok anda. Kos RM, Kos kesihatan diri, kesihatan orang tersayang (pasif smoker lagi teruk kesannya), kos makan benda yang diharamkan oleh agama Islam. Sedangkan non Muslim pon fight nak berhenti merokok. Orang islam kenapa tak nak berhenti? Sekali sekala sentapkan diri apa salahnya. Dunia ini sementara. Akhirat yang berkekalan. Jadi berhentilah merokok sebelum terlambat. 😉

 

Jom WHATAPP SAYA UNTUK BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX! 0195738234

 

1917396_1104622792890915_8536535828973962293_n_Fotor

 

❤ Anda mungkin tak tahu yang Surirumah pun boleh jadi JUTAWAN!

❤  Teruja sungguh bila dapat tahu banyak Kelebihan Jadi Ahli Shaklee!

❤ Dan yang paling best yang korang mungkin tak tahu, Business Shaklee ini boleh diwarisi tau!

Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi!
Your Shaklee Independent Distributor
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!