Tips Hilangkan Rabun dan Silau Mata dengan Mudah dan Berkesan!

Assalamualaikum

Semalam saya dapat panggilan dari pelanggan yang menyatakan beliau mempunyai masalah rabun mata yang semakin teruk. Malam silau makin tak nampak dan beliau juga bekerja mengadap komputer setiap hari.

rabun jauh

 

Tanpa teragak-agak saya terus cadangkan Carotomax pada beliau. Carotomax nie memang sesuai sangat untuk anda yang ada masalah mata.

caroto-max

Secara umumnya Carotomax boleh membantu:

  • kesihatan retina mata – mengurangkan rabun. Jika diamalkan secara konsisten, rabun akan terus pulih! Insyallah
  • kesihatan tulang
  • kesihatan tisu kulit –> sebab tu jeragat ada yang ambil Carotomax jerawat tak der. Jeragat pun makin hilang!
  • pembentukan sel darah putih & sel darah merah
  • pembentukan membran mukus
  • mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat!

Ada yang tanya, Carotomax ni Vitamin A kan? Tak bahaya ke?

 

Perbezaan Vitamin A dan Carotomax Shaklee

Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A dikenali juga sebagai carotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan.

Perlu diingatkan, Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati. Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan.

vitamin-a

Carotomax shaklee berbeza dari yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A,di mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan

Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apakah carotenoids? Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK. Kalau dah masak banyak dah terhapus dan rosak tau!

Fungsi Lain Carotenoid

  • Mencegah kanser
  • Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta
    pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
  • Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
  • Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
  • Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
  • Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
  • Membina semula sel-sel yang rosak.
  • Melindungi dari rabun malam.
  • Menjaga kesihatan mata.
  • Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
  • Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya

Jadi memang best kan Carotomax Shaklee ni. Terbukti ramai yang dah cuba dan berpuas hati dengan carotomax ni. Kalau tak percaya jom kita layan testimoni Carotomax plak! ūüôā

TESTIMONI CAROTOMAX

 

 

Screen Shot 2015-10-07 at 8_Fo

Silau dari 50 kiri dan kanan. TURUN ke 25 kiri dan kanan! 

 

 

Screen Shot 2015-10-07 at 8_Fotor

Power TURUN dari 125 ke 100! 

 

Screen Shot 2015-10-07 at 8.21.42 AM

Tekanan mata dari 28mmHG TURUN ke 16mmHG!!

 

 

Screen Shot 2015-10-07 at 8.22.05 AM

Dah boleh NAMPAK SEMULA! 

 

Saya harap saya dapat membantu anda dengan mencadangkan anda untuk mencuba carotomax ni. Jika anda ingin membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3a93d176fad19664783fb3511f4f36ec

‚̧¬†Anda mungkin tak tahu yang Surirumah pun boleh jadi JUTAWAN!

‚̧ ¬†Teruja sungguh bila dapat tahu banyak Kelebihan Jadi Ahli Shaklee!

‚̧¬†Dan yang paling best yang korang mungkin tak tahu, Business Shaklee ini boleh diwarisi tau!

Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi!
Your Shaklee Independent Distributor
‚ô• SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
‚ô• Email : dinkygurlz@yahoo.com

 

One Response
  1. February 1, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!