Tawan hati Suami dengan Mencerahkan Kulit dengan Set Nutriwhite

Assalamualaikum

Trend wanita masa kini ialah masing-masing nak wajah yang cerah dan berseri-seri. Pelbagai tips cerahkan wajah dan produk cerahkan wajah yang berada di pasaran.

Tak dinafikan beberapa produk di pasaran memang mencerahkan. Tapi sejauh mana ianya selamat? Apabila diselidik balik. Produk yang terlalu cepat memberi kesan seawal sehari, seminggu pasti ada bahan yang “menghakis” kulit muka untuk menjadikan ianya cerah. Jadi berhati-hati lah dalam memilih produk mencerahkan muka.

Shaklee juga sebenarnya ada produk kecantikan wajah tau. Kali ini saya nak berkongsi tentang set penjagaan kulit Nutriwhite.

Set Nutriwhite ini memang dicipta untuk memutihkan kulit wajah. Yang penting ianya berkesan dan selamat tau!
Cara apply nutriwhite

 

Set Nutriwhite ini bertindak dalam Lima cara iaitu:

Mencerah

Membuatkan wajah lebih cerah dan berseri.

Menyekat

Menyekat pigmen gelap dari sel-sel kulit asas daripada memindahkan kepada lapisan atas. Membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam.

Menghalang

Menghalang dan melindungi kulit kita ni daripada dirosakkan cahaya matahari, dan terhindar dari kesan gelap daripada cahaya matahari dan UV

Berkurangan

Mengurangkan Pigmen gelap di wajah dengan cepat dan menjadi kan kulit cerah berseri

Memperbaharui

Set Nutriwhite ini memperbaharui kulit dengan cepat dengan mengeluarkan sel-sel mati yang menjadikan wajah lebih cepat cerah berseri!

Keistimewaan Nutriwhite

  1. Set Nutriwhite ini diperbuatkan  khas oleh saintis Jepun untuk kulit orang Asia.
  2. Ianya iperkaya dengan 16 jenis tumbuh-tumbuhan terbaik dari 16 buah negara.
  3. Sesuai untuk jenis kulit combination (oily&kering)
  4. Sesuai untuk semua umur

Cara Pemakaian Set Nutriwhite mengikut turutan

MAKE UP REMOVER

Make up remover Nutriwhite ni ada buah bic dgn alovera. Mula-mula basahkan muka dulu. Guna sikit je. Apply pada muka (besar biji kacang). Urut dari bawah ke atas (dagu sangat penting). Guna jari hantu dan  jari manis untuk urutan muka.

Make up remover ni boleh digunakan sebagai scrub seminggu sekali terutama sekali buat mereka yang banyak black head. Untuk yang kulit kering. Sesuai dijadikan sebagai pencuci muka untuk digunakan setiap hari.

CLEANSER

Dalam pencuci muka Nutriwhite, ada berries dan tumbuh-tumbuhan lain. Ianya membantu untuk melembutkan kulit dan mencerahkan wajah. Muka kena cuci minimum 3 kali sehari tau!

nw2

SOFTENER @ TONER @ SOOTHING

Nak guna toner ni kena guna facial kapas. Senang je nak guna. Kepitkan 2 tangan. Tap tap je kat muka. Bukan gosok tau! Toner ni fungsinya untuk kecilkan liang roma kulit muka dan bagi nutrien kat kulit kita.

11811344_10153206052548710_7981819788757941873_n

11813256_10153206052338710_1289694574685014556_n

ESSENCE

Essence ni guna sket je, guna jari manis & jari hantu, sapu nipis2 gitu. Dalam essence ni ada berries & soya khas utk putihkan kulit. Molekul essence ni lebih kecil berbanding cream tau! Yang penting tak berminyak dan tak melekit.

ULTIMATE PROTECTION

Ultimate protection ni ada sunblock SPF 15. Dia ni uv protector. Actually bukan saja pakai di luar. Tapi kena pakai walaupun duduk dalam rumah. dan kena mula pakai start dari awal 20 an. Supaya dah tua nanti tak naik banyak jeragat.

11027520_10153206053203710_3644194322289011017_n

11800629_10153206053208710_416426562930849012_n

SPOT WHITENING

Spot Whitening ni sapu sikit-sikit je. Dan tak payah sapu semua. Sapu tempat-tempat tertentu. Yang berparut, jeragat, jerawat. Tekan je pen tu dan terus sapu pada tempat yang bermasalah tu.

nw

11846551_10153206052508710_5802286776729884092_n

 

11800289_10153206052618710_1443815961414605789_n 11811318_10153206052648710_4081258932863581111_n

Dekat atas tue set lengkap nutriwhite. Tapi kalau nak ambil set basic boleh ambil set basic dulu. Macam gambar di bawah ni. 1 set tahan 6-8 bulan tau! Memang berbaloi sangat sangat!

11822735_10153206052773710_8142378839318210219_n

 

 

Bestkan? Jangan ingat shaklee ada set dalam makan je. Luaran pun ada tau! Tapi kalau nak sekali dalaman. Vitamin untuk cerahkan kulit, pun ada juga. Boleh tengok di link Miliki Kulit Cantik Gebu Cerah Berseri Dengan Set Kulit Shaklee.

 

Nak order? Boleh terus hubungi effa di sms@ whatsapp 0195738234 tau! 

 
– Posted using BlogPress from my iPhone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!