Cara Paling Berkesan Hilangkan Parut Demam Campak di Muka

Ada orang cakap, once dah kena demam campak atau nama glamernya chicken pox, takkan kena demam campak lagi. Setakat mana kebenarannya? Tak juga sebenarnya. Sebabnya melalui pemerhatian saya, kawan-kawan saya yang pernah kena demam campak sewaktu kecil, bila dah besar pun kena lagi demam campak. Orang tua-tua cakap, “keluar tak habis”. Waallahualam.

Demam campak ini pula mudah berjangkit. Kalau tak der sistem imun yang kuat, kemungkinan besar la akan dijangkiti lagi.

Kalau zaman kanak-kanak, normal kot bagi yang kena demam campak. Tapi bila dah mai tua ni, i mean dewasa la kan, demam campak tue jadi merungsingkan! Paling runsing bila kena demam campak jenis besar-besar dan berkawah tu. Korang agak-agak lekat parut tak kesan demam campak tue? Berparut la oii. Sampai berlubang pun ada muka kena demam campak!

parut campak

Sebab itu bila kena demam campak, korang jangan pula gatal tangan kopek kuping-kuping tersebut! Sebab bila kopek, itu yang akan menyebabkan jadi muka berlubang-lubang!

Eh saya ada satu video nak sharing dengan korang. Beliau nie memang kena demam campak teruk. Jenis besar-besar gak! Dan paling best dia mengaku dia kopek kuping-kuping demam campak tersebut. Tapi hilang pula parut demam campak tu? Tak der lak berlubang-lubang muka dia? Apo dia pakai ek? Takkan cucuk botox kot???

Jom sama-sama kita tengok video ni sampai habis!

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Ha dah tengok video? Dah cantik kan wajah beliau? Korang boleh tengok kan, wajah dia SEMASA kena demam campak. dan SELEPAS campak. Beza ternyata terbeza. Kulit tak berparut dan berlubang!

Tips Hilangkan Parut Demam Campak @ Chicken Pox

Vitamin C

Vitamin C adalah antioksidan yang larut air yang boleh meningkatkan fungsi sistem imun dan melindungi tisu-tisu anda daripada kerosakan yang lebih teruk , menurut Steve Blake , pengarang buku “Vitamins in Animal and Human Nutrition. ” Blake menjelaskan bahawa vitamin C boleh meningkatkan kolagen di dalam badan anda , meningkatkan penghidratan kulit , meringankan tompok coklat , mengurangkan keradangan dan mempercepatkan proses penyembuhan parut. Yang disyorkan dos harian untuk vitamin C adalah 1.000 mg untuk orang dewasa .

vita-c-plus

Makanan yang kaya dengan vitamin C termasuk strawberi , tembikai, nanas , mangga , cranberry , beri hitam , brokoli , kentang , tauge , kubis , skuasy , bayam , kale dan tomato.

 

Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan larut lemak yang boleh meningkatkan fungsi sistem imun anda , melembapkan kulit anda , mengurangkan keradangan , memperbaiki aliran darah kepada tisu-tisu anda , membantu anda menyembuhkan tisu dan mengurangkan kemunculan parut , nota Hari Garg dan Michael Longaker , pengarang buku “Scarless Wound Healing.” . Dos harian yang disyorkan untuk vitamin E adalah 800 mg untuk orang dewasa.

vita-e-complex

Makanan yang kaya dengan vitamin E termasuk badam , biji bunga matahari , jagung , zaitun , kacang soya , asparagus , bayam , Collard hijau , kale , sayur-sayuran lobak dan sawi .

B Complex

Vitamin B – 2 , juga dikenali sebagai riboflavin , adalah vitamin larut air yang boleh meningkatkan fungsi sistem imun anda dan melindungi tisu-tisu anda daripada kerosakan yang lebih teruk daripada radikal bebas , menurut Lee Russell McDowell , pengarang buku “Vitamins in Animal and Human Nutrition.”  McDowell mencatatkan bahawa ia juga boleh mempercepatkan proses penyembuhan parut dengan meningkatkan aliran darah ke tapak luka , pembaikkan tisu rosak , mengurangkan keradangan , mengurangkan kemunculan tisu parut yang tebal dan menghalang anda daripada membina jerawat yang akan membuatkan anda berparut. Yang disyorkan dos harian untuk vitamin B -2 adalah 1,0-1,7 mg untuk orang dewasa .

b-complex

Makanan yang kaya dengan vitamin B – 2 termasuk ayam , daging merah tanpa lemak , bayam , badam , kale , sawi , gandum , bran , oat , barli dan beras perang .

Energizing Soy Protein (ESP)

Protein adalah penting untuk membina semula kulit , kolagen dan saluran darah yang rosak . Malah , kekurangan protein menghalang penyembuhan , manakala mendapat jumlah yang mencukupi membantu memperbaiki luka anda pada kadar yang optimum . Jika anda mengalami kecederaan , mempunyai luka, parut campak, penyembuhan yang lambat atau baru menjalankan pembedahan , anda mungkin memerlukan lebih banyak protein daripada biasa.

esp-soy-protein

Sumber protien ialah daging, ayam , ikan , kacang soya dan kacang mengandungi protein yang paling , diikuti oleh produk tenusu rendah lemak dan telur.

Bagi yang berminat nak dapatkan konsultasi sebelum pembelian, segeralah hubungi saya yea. Saya tahu memang tak selesa parut penuh di wajah. InsyaAllah saya sedaya upaya akan membantu anda 🙂

 

Jika anda ingin membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9b67ca4146e15f7e22010924ae0d038c
Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi! 
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!