Penapis Air Paling Murah dan Mampu Milik!

Assalamualaikum.

Kali ini saya nak berkongsi tentang penapis air yang murah dan mampu milik oleh pelbagai golongan. Rasa tertarik sangat nak berkongsi tentang penapis air ini sebab saya pasti ada lagi di kalangan masyarakat yang masih minum air tak bertapis disebabkan tidak berkemampuan membeli penapis air yang berharga beribu-ribu, dan kos penyelenggaraannya yang tinggi.

Bagi yang tidak mampu membeli penapis di rumah,ada dua kemungkinan yang anda lakukan.

  • PERTAMA, minum air yang dimasak, tanpa ditapis.
  • KEDUA, minum air minuman atau mineral water yang dibeli di luar.

Mari kita kaji dan buat perbandingan kedua-dua pilihan yang ada ini, adakah merugikan atau tidak?

Untuk PILIHAN PERTAMA, minum air yang dimasak, tanpa ditapis.

Pernah tak tengok keadaan aliran rumah anda atau tangki air di rumah anda?

tangki-kotor_Fotor

Cuba bayangkan. Yang selama ini, air paip yang anda masak itu, adalah dari sumber air yang begini. Samada tangki dan aliran paipnya, ianya melalui aliran yang sama. Segala karat, bahan kimia dan segala kotoran itu berkumpul dalam badan kita. Dengan masak air hanya membuang kuman dan bakteria, tapi ianya masih tak mencukupi, memasak air takkan menapis kotoran yang ada dalam air anda!

Untuk pengetahuan anda dalam air paip kita mengandungi pelbagai bahan yang menjadi penyumbang utama risiko bahaya ke atas manusia.

Antaranya adalah :

Klorin

Klorin yang pada asalnya digunakan untuk melunturkan warna keruh air serta mematikan kuman bertukar menjadi racun kepada manusia. Klorin tidak boleh dihapuskan dengan proses didihan malah selepas dididih klorin menjadi satu racun yang sangat bahaya kepada manusia dan kerana itu jika anda sedar lebih ramai bayi menghadapi penyakit kuning kerana pengambilan air berklorin oleh ibu ketika mengandung.

Tahukah anda bahawa air paip yang diminum dan digunakan sejak sekian lama, adalah salah satu penyebab barah yang utama? Ini bukanlah satu fakta baru yang mengejutkan. Para saintis telah mengkaji mengenai air paip yang dirawat menggunakan klorin dan kesannya terhadap hidupan.
Seorang saintis bernama Dr. Herbert Schwartz menulis  “Klorin sangat berbahaya”

“Menambah klorin ke dalam air sama seperti memulakan satu bom jangka dan membuatkan kita tua sebelum masanya dengan munculnya bermacam-macam simptom penyakit.”

Kesan Klorin kepada tubuh manusia:

  • Menjadi toksid kepada tubuh manusia jika terhidu
  • Menghakis tisu manusia
  • Amat merbahaya dan boleh membentuk hazard kimia sekiranya bertindak dengan acetylene, ether, gas ammonia dan hydrogen

Karat

Proses karatan berlaku apabila air melalui saluran paip besi. Mungkin dengan mata kasar karat ini tidak kelihatan, namun jika anda ada memasang penapis air di rumah anda akan lihat betapa cepatnya penapis menjadi kotor (warna karat). Setiap hari kita minum air yang berkarat.

Air paip tidak sekadar mengandungi bahan-bahan di atas, tetapi terlalu banyak bahan tercemar terkandung di dalam air dan berpuluh-puluh jenis racun seperti

  • Arsenik
  • Ubat gegat
  • Plumbum
  • Raksa

dan banyak lagi keladak daripada baja, racun serangga, racun rumpai dan bahan buangan industri. Pendek kata air paip kita mengandungi pelbagai bahan yang bahaya yang mampu meracuni manusia secara senyap.

Saya tak pasti anda bujang atau sudah berkahwin. Kalau tak kisah pasal diri sendiri, tapi nak ke anda bagi orang-orang yang anda sayang minum air yang tercemar begitu? 😉

paip karat

 Nak tahu kesan kalau minum air yang tercemar begini secara berterusan?

kandungan kimia dalam air_Fotor

 

Minta dijauhkan lah diri dan orang tersayang kita menghadapi penyakit-penyakit seperti di atas.

Untuk PILIHAN KEDUA, Beli je lah Minuman bertapis di kedai atau mesin-mesin penapis air.

Mari kita belajar matematik sikit.

hrga mineral_Fotor

 

Saya bukan nak condem produk ke apa ke. Cuma nak buat bandingan JIMAT dan harga je.

Ini botol mineral besar di pasaraya RM7.50 sebotol. Air mineral mungkin mahal sedikit. Air minuman kita anggarkan RM5.00 kot?

Sehari purata paling sikit saya anggarkan 2-3 botol mineral yang besar ini. Untuk minum, memasak, takkan nak masak guna air yang ada karat dan bahan merbahaya kot?

Sebulan ada 30 hari.

Sehari 2 botol besar katakan lah. Jadi [RM5.00 x 2] x 30 = RM 300.00 kos sebulan untuk AIR BERSIH (AIR MINUMAN).

Ini minimum perkiraan nie.

Kalau kita kira air mineral = [rm7.50×2] x 30 = RM 450.00 kos sebulan untuk AIR BERSIH (MINERAL WATER).

Setiap bulan anggaran RM300-RM450 yang perlu dikeluarkan kos untuk AIR SEMATA-MATA.

Anda mungkin tak sedar. Sebab beli air bukan sekali gus. Tapi anda UNTUNG ke JIMAT?

Ada ke penapis air yang murah?

ADA. 🙂

 

Penapis air jenis apa?

WP1_Fotor

 

Ianya adalah Water Pitcher Dari Get Clean Shaklee!

 

Sejauh mana boleh jimat?

  • Anda boleh dapat air yang bersih setanding dengan nilai mineral water!
  • Jimat kerana hanya beberapa sen harga setiap air untuk seliter!
  • Tidak perlukan elektrik!
  • Ringan dan boleh dibawa ke mana sahaja! Balik kampung, travel memang boleh bawa terus je jag nie!
  • Air boleh terus diminum dan tak perlu dimasak!
  • Satu set Water Pitcher Dari Get Clean Shaklee hanya berharga RM 460.00
  • Dengan setiap pembelian anda akan dapat Full set sekali 4 filter percuma!
  • Anda hanya perlu beli sekali RM460.00 sahaja dan tak perlukan bazirkan wang setiap bulan untuk membeli air bersih!

Bagaimana dengan kos penyelenggaraan? 

Satu set Water Pitcher ini dibekalkan dengan EMPAT FILTER.

SATU FILTER tahan EMPAT BULAN (Bergantung pada penggunaan)

Jika isi rumah kerap guna, satu filter tahan DUA BULAN.

Jadi anggaran kasar RM460.00 dengan sekali pembelian yang ada beli, boleh bertahan selama 8-16 bulan penggunaan.

 

Bagaimana jika keempat-empat filter saya telah habis gunakan? Berapa perlu saya bayar untuk membeli filter yang baru?

Jangan risau. Tetap tak mahal. Anda boleh dapatkan filter tersebut dari saya dengan harga RM161.00 sahaja! Bukan satu filter tau! 1 kotak set filter itu ada 3 filter! Jadi 1 kotak filter yang anda beli itu untuk kegunaan setahun!!

Kos penyelenggaraan selepas 16 bulan hanya bernilai RM161 sahaja! Setiap tahun anda hanya perlu belanjakan RM161 sahaja!

Jimat dan berbaloi kan?

 

wp9_Fotor

Apa rasa air dari Water Pitcher ini?

Daripada testimoni yang kami terima, rata-rata memuji air dari Water Pitcher ini lebih sedap!

 

penapis air murah

Kenapa anda perlu miliki Water Pitcher ini?

  • Penapis air yang paling murah dan dijamin bersih dan selamat!
  • Penapis air dengan kos penyelenggaraan paling murah!
  • Tak perlu elektrik!
  • Tak perlu pemasangan teruk-teruk! Boleh pasang sendiri dengan mudah!
  • Boleh di bawa kemana sahaja. Balik kampung, selalu tiada penapis air kan? Anda boleh bawa balik kampung water pitcher ini!

wp6_Fotor

Benar-benar bersih dan selamat ke guna Water Pitcher ni?

Saya tak nak buktikan dengan kata-kata. Biar gambar berbicara. 🙂

penapis air murah

 

 

penapis air murah

 

 

 

 

wp4_Fotorr

 

 

Bagaimana nak buat pembelian?

Boleh hubungi saya terus di SMS@whatsapp EFFA 0195738234

wp2_Fotorr

 

WP_Fotor

 

Jika anda ingin membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau!

 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=407f5bc47339074637a289fb2b000805
 
 
 
 
 
Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi! 

Your Shaklee Independent Distributor
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
One Response
  1. February 28, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!