Set Menyusu Shaklee Paling Budget

Setiap ibu mempunyai impian untuk menyusukan anak masing-masing. Seawal sewaktu kehamilan, ibu yang hamil itu perlu sediakan diri tentang ilmu penyusuan jika serius ingin menyusukan anak selepas kelahiran.

bayi menyusu tak kenyang

Banyak ilmu yang perlu didalami. Antaranya tentang penyusuan selepas kelahiran, cara nak menyusukan anak dengan betul, cara pump susu, makanan untuk banyakkan susu, masalah di dalam penyusuan. 

Saya nak berkongsi pengalaman saya menyusukan dua orang anak. Anak sulung hanya sempat setahun setengah sebab mengandung. Anak yang no dua alhamdulillah berjaya menyusukan sehingga dua tahun. Syukur alhamdulillah Allah izinkan dan permudahkan jalan. 

Anak sulung, saya masih belum mengenali shaklee. Alhamdulillah susu banyak, tapi badan cepat letih, cepat lesu, dan susu cair, anak seolah-olah tak kenyang. 

Bersalinkan anak ke dua, saya kenal dengan Shaklee bermula dengan hanya set menyusu paling budget. Maklumlah, waktu itu kewangan belum kukuh. cukup- cukup makan je waktu tu. Set penyusuan yang saya cuba ialah ESP (Energizing Soy Protien) dan Alfalfa. 

set menyusu budget

Saya bermula dengan ESP sebab anak masih kuning waktu tu dan masih berada di NICU sebab lahir pra matang. 

Dalam entry ini saya akan ceritakan tentang ESP dahulu, dan saya akan sambung dan ulas tentang Alfalfa dalam entry yang seterusnya. 

Kesan ketara selepas pengambilan ESP?

1. Saya rasa sangat bertenaga.

Waktu tu saya ulang alik ke hospital SETIAP HARI, hantar susu dan tengok anak. Tapi badan saya sangat segar dan tak letih walaupun berulang alik ke hospital dan berpantang sendiri di rumah. 

2. Susu saya banyak dan pekat. 

Alhamdulillah, susu saya banyak sampai bengkak-bengkak, dan juga pekat. Sampai satu tahap, nurse di hospital telefon saya menyuruh saya membawa pulang stock susu kerana tak cukup tempat simpanan hospital. dan disebabkan susu pekat, anak saya sewaktu di hospital cepat naik berat badan. 

3. Parut strechmark makin pudar dan menghilang

Saya paling bersyukur bila saya konsisten makan ESP ni, saya perasan strechmark saya makin pudar. dan lama kelamaan hilang! Best sangat sebab tak perlu tengok dah parut strechmark yang hodoh tu.

4. Berat turun mendadak. 

Yea, ini sangat dirasai. Sebabnya seluar anak dara boleh pakai, baju pun longgar tau! 

Kesan sampingan yang lain?

  • Rambut saya tumbuh! Terpacak-pacak macam rambut bayi! dan rambut tak gugur dah! 🙂 🙂 
  • Kulit wajah rasa lebih cantik, jerawat tak tumbuh dah. Lembab elok je kulit tak kering dan tak berminyak. 🙂 🙂 

anak penyusuan shaklee

 

Saya akan sambung entry lain tentang set menyusu budget tetapi mengulas tentang alfalfa pula. 

Setakat ini memang saya 100% puas hati dengan set menyusu budget yang saya ambil ni. 

Anda tak perlu ragu sebab saya akan consult cara makan yang betul bagi membantu penyusuan. Pastikan anda membeli dengan saya untuk mendapatkan konsultasi yang eksklusif dari saya yea. 

 

Anda mungkin nak baca : Boleh ke nak menyusu jika puting tenggelam atau leper?

 

Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi! 

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

 

 

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!