Orang Cantik Jangan Baca. Bacaan Khas Untuk Mereka yang ada Jerawat & Parut Sahaja!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Entry kali ini saya nak kongsi tentang vitamin C memandangkan tiba-tiba hari ini dapat promosi vitamin C beli 6 percuma 1 plak! Vitamin C ini memang sangat terkenal dalam bidang kecantikan. Macam-macam cara orang ambil Vitamin C ni, ada yang cucuk, ada yang sapu dan ada yang makan! Saya pernah menceritakan tentang wajah makin cerah setelah mengambil vitamin c dalam entry saya yang lepas. 

muka kedut

saya pasti anda lebih cantik dari gambar ini ;b

5 fakta yang saya kongsikan kali ini akan buat anda takkan tinggalkan Vitamin C!  

Fakta 1

 Vitamin C memainkan peranan penting dalam pembaikan kulit , termasuk penyembuhan parut jerawat. Ia adalah vitamin larut air, yang bermakna ia tidak disimpan dalam badan anda , jadi anda mesti mengambilnya setiap hari tauu! 

Fakta 2

Anda memerlukan vitamin C untuk membina kolagen , sebahagian struktur pembuluh , tulang, tisu penghubung dan kulit.Jerawat yang teruk boleh meninggalkan parut. Jika anda tidak mendapat cukup vitamin C , kolagen yang rosak akan menyebabkan parut tidak hilang.

Fakta 3

Vitamin C juga merupakan anti -oksidan. Anti -oksida melawan radikal bebas yang merosakkan sel-sel, termasuklah sel-sel kulit. 

Fakta 4

Anda boleh mengambil vitamin C secara oral, menelan atau sapukan sahaja. Dengan pengambilan vitamin C secara berterusan,  vitamin C membantu anda membina kolagen dan mencegah parut. Menurut “Journal of Drug in Dermatologi,” sifat-sifat anti-oksidan dari topikal krim vitamin C dapat membantu mengurangkan kerengsaan dan kemerahan dikaitkan dengan parut jerawat, dan juga membina semula kolagen yang telah rosak. 

Fakta 5

Menelan vitamin terlalu banyak C biasanya tidak mempunyai implikasi kesihatan yang buruk, menurut Pakar Pemakanan. Jika anda mengambil terlalu banyak dalam satu hari, walau bagaimanapun, anda boleh mengalami gangguan pencernaan, termasuk cirit-birit, kembung, kekejangan dan loya. Vitamin C biasanya selamat dalam dos sehingga 2,000 mg. 

sumber. Livestrong.com

Lepas baca entry ini mesti anda nak beli Vitamin C kan? 

Kalau nak beli vitamin C pastikan yang terbaik. Pastinya yang terbaik adalah Sustain Release Vitamin C Shaklee! 

Tak percaya? Mari kita lihat testimoni di bawah yea! 

parut hilang dengan vitamin c

Cuba tgk sebelum dan selepas. Ketara kan?? Kalau ambil lagi lama nie mesti hilang terus!

Jadi apa tunggu lagi?? Dapatkan sebelum terlambat tau!!

 

promosi vitamin c

 

 

Jika anda ingin membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau!

 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8fc00922bc09442f10ff8a8be0973604
 
 
 
 
 
 
Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi! 

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!