Kegilaan Jeruk Pelam Di Facebook

Kegilaan apakah? Di newsfeed penuh iklan jeruk pelam. Mak buyung-mak buyung semua terliur. Yang bukan mak buyung pun terliur dah. Stress juga bila setiap hari terpandang di newsfeed tapi tak dapat-dapat. Sebenarnya senang je nak buat jeruk pelam ni. Tak susah mana pun. Tapi bahan utama dia, pelam, mana nak cari?? huhu.. Mangga pula ada khasiat dia tau, tak percaya baca Mango fruit nutrition facts. Dalam mango ada Vitamin-A flavonoids like beta-carotene, alpha-carotene, dan beta-cryptoxanthin. Haa apa benda tue baca dalam link atas tue tau! 

jeruk pelam 2_Fotor

 

Jom skodeng resepi Jeruk pelam ni.

Resepi Jeruk Pelam

Bahan-bahan

Buah Pelam atau Mangga atau Mempelam MUDA. kalau masak tak sedap dik nonn..

  • Asam Boi
  • Garam dan Gula
  • Cili Padi (Kalau tak nak pedas tak yah letak)

Cara-caranya

  1. Potong pelam kecil kecil atau sesuka hati
  2. campurkan semua bahan di atas
  3. Biar semalaman, letak dalam peti ice orang kata lagi sedap
  4. Siap! hihi

Mudahkan? Resepi ni saya hafal dalam kepala, tapi tak pernah buat. hahhaa. Biasalah makanan dalam facebook pun bermusim tau. Shaklee je yang tak bermusim tau. Shaklee je yang tak bermusim kan? Sebab kesihatan tue penting sampai bila-bila!

Btw kalau nak tukarkan pelam tue, boleh tukar ke buah amra, jambu batu atau buah epal.

Selamat mencuba!

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
4 Comments
  1. October 21, 2014
  2. October 21, 2014
  3. October 24, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!