Alfalfa “Milk Booster” yang Mampu buat Suami Kejar Isteri!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Tajuk bikin panas, baca sampai habis sebab ianya sememangnya panas! 

200441388-001

Nak tak suami korang macam ni? huhu

Di dalam entry Set Menyusu Shaklee paling Budget, saya ada mencerita kan tentang ESP yang telah banyak membantu saya semasa saya di dalam pantang dan semasa saya menyusukan anak kedua saya. Dalam entry saya yang kali ini saya nak sentuh tentang Alfalfa yang juga salah satu ‘milk booster’ di dalam penyusuan. 

alfalfa

Peringatan bersama!

Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya nak sentuh sikit tentang milk booster ni. Mengambil supplement tak membawa maksud susu anda akan terus memancut-mancut keluar terus setelah pengambilan. Perlu diingatkan konsep Demand dan Supply. Atau dalam ayat bahasa melayunya, Permintaan dan pengeluaran. Susu badan ibu ni hanya akan banyak apabila ada signal permintaan. Apa yang dimaksudkan dengan permintaan? Maksudnya bayi perlukan susu itu, bayi nak susu itu, jadi kena kerapkan susukan anak, atau jika anak kurang menyusu, kena kerap pump susu. Si ibu kena minum banyak air dan jaga pemakanan. Pemakanan akan membantu, tapi perlu “demand and supply”. Konsep asas tak boleh tinggal okeh?

Apa itu Alfalfa?

Bahasa mudah bagi alfalfa ni, macam herba atau jamu moden pun ada. Ala-ala kacip fatimah moden pun ada. Banyak sangat fungsinya sehinggakan Alfalfa ini dipanggil sebagai raja segala tumbuhan. Saya pernah mengulas tentang 1001 kebaikan alfalfa sebelum ini. Anda boleh baca memang terlalu banyak khasiatnya tau! 

Pengalaman saya mengambil Alfalfa?

Pertama kali saya mengambil alfalfa, saya kentut tak henti-henti, waktu itu saya baru habis berpantangkan anak ke dua saya. dan bila saya google balik, baru saya tahu, ohh alfalfa ni boleh buang angin, patutlah kentut tak berhenti oii. hahaha. dan apa yang saya perasan selepas saya mengambil alfalfa, saya cepat bengkak susu. Saya cuba tanpa ESP, result yang sama juga saya rasai. Tapi kena ambil dengan cara yang betul yea puan-puan. Cara yang betul saya akan beritahu eksklusif untuk pelanggan saya sahaja. hihi

Benarkah Alfalfa tu macam Kacip Fatimah?

Lepas habis pantang, elok sangat lah ambil alfalfa ni tau. Memang mengetatkan dan intimkan balik vigina tu. Bukan saya sorang je kata, tapi dah ramai yang kata. Kalau habis, cepat-cepat je nak order sebab nak sentiasa ‘hebat’ di mata suami dan mampu buat suami tersenyum. huhu. Best susu banyak, suami pun puji. Bahagia kan? 😉 

Cara pemakanan Alfalfa?

Maksimum 10 biji seperti tertera di botol. Untuk cara makan yang betul saya akan beritahu setelah pembelian dibuat 🙂 

Harga Alfalfa?

Tak der la mahal pun. Alfalfa ada 330 biji untuk botol size S. dan 700 biji untuk botol size L. Harga compom la korang mampu beli! Tak caya meh PM i. 🙂 

 

alfafa-complex-s

 

Jika anda ingin membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda boleh terus membuat pembelian dengan menekan gambar di bawah tau!

 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e1ffc9eb1d4c1712a43cfa12a517ae5c
 
 
 
 
 
 
Hubungi saya untuk pembelian atau konsultasi! 

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!