Set Bersalin Shaklee vs Pemakanan tradisional untuk Ibu Selepas Bersalin

Penjagaan kesihatan selepas bersalin amat penting buat ibu- ibu lepas melahirkan. Tanpa penjagaan sempurna anda akan mengalami kesan negatif yang berpanjangan. Kalau orang tua-tua cakap, , mengandung lagi sekali, then pantang lagi sekali lepas tue baru ok balik.
Kenapa penting penjagaan selepas bersalin? 

Yer lah, tubuh kita yang mengandung ni mengalami banyak sangat perubahan. Bermula dari peringkat awal kehamilan hingga la saat melahirkan. Dengan darah keluar banyak, dengan urat-urat yang terputus, memang ambil masa badan nak pulih. Sampai sekarang mengalami kesan urat putus iaitu pelupa! hahaha
Amalan Pemakanan untuk Ibu Selepas Bersalin
Serai, Halia dan kulit kayu manis. 

Bagi mengembalikan semula tenaga tubuh, anda digalakkan minum rebusan air rebusan serai (dititik), halia, kulit kayu manis dan lada hitam. Dengan meminum air rebusan ini setiap pagi dan malam, badan anda kembali ringan dan tambah bertenaga.

Ikan haruan

Kalau tengok depan-depan time sebelum masak memang saya tak makan. (itu saya lah). Makan ikan haruan yang segar dan tidak gatal seperti ikan haruan dan ikan sardin yang segar (bukan dalam tin). Ikan haruan ni dipercayai dapat memulihkan luka luaran dan dalaman. Elakkan juga ikan yang berbisa dan gatal seperti ikan kembung, cencaru, tongkol, bawal hitam, terubuk dan parang. Kesannya menyebabkan kegatalan, alergi dan boleh bentan tauuu! Jangan main-main! Btw, jangan ambil pati haruan. Kalau nak ambil haruan ambil ikan fresh je lagi elok!

Kunyit

Selain jamu, air kunyit yang diminum juga dapat mengecutkan rahim dan mencuci darah ibu selepas bersalin. Selain daripada itu, jika kunyit dimakan bersama nasi selama tempoh berpantang, anda mampu mengembalikan kecergasan tubuh dan menyembuhkan luka dalaman.

Sayuran penambah susu seperti lobak putih dan sayuran hijau

Tiada pemakanan khusus yang boleh meningkatkan pengeluaran susu ibu. Namun demikian, bagi memastikan pengeluaran susu yang berterusan, minumlah cecair yang mencukupi untuk menggantikan semula cecair yang hilang dari tubuh anda. Anda juga perlu makan dan rehat dengan sempurna supaya mempunyai tenaga untuk penghasilan susu yang optimum.

Apa yang membezakan dengan yang tradisional dengan vitamin shaklee??
Tak semua orang boleh telan semua makanan tradisional seperti di atas. Yea saya la orangnya tue. hihi. Saya tak menafikan bagus makan -makan macam kunyit halia and so on. Memang terbukti bagus siapa yang amalkan. Mama saya buat, saya makan sikit je. Lepas tue yang lain nak muntah, tak dapat nak telan macam air tue lagilah. Nangesssss sungguh. Tapi nak sihat kena paksa makan. sayur tue boleh lagi, sawi saya saya boleh telan. oh cerewet nya saya. Tapi saya pasti ada juga orang di luar sana yang cerewet seperti saya!
Sejak kenal shaklee nie, bab nak kembalikan kesegaran badan dan bertenaga dan pulih dalaman saya tak gusar dah. Sebabnya saya boleh telan je pil pil vitamin shaklee ini.
Badan memang bertenaga, rasa segar sahaja sepanjang berpantang, luka cepat sembuh dan susu pun banyak. 
Anak saya kedua-duanya jenis kuning atau jaundis lama, jadi kalau makan makanan yang panas atau herba seperti jamu ke, memang tak boleh sebab takut bacaan kuning anak makin meninggi. Jadi memang set bersalin shaklee la yang selamat untuk bayi sebab tak panas
Shaklee ini ada menyediakan Set bersalin atau kita panggil set berpantang. Dalam set berpantang Shaklee ni dah lengkap serba serbi. Nak tahu apa ada di dalam set berpantang shaklee?


Nak baca testimoni Set Berpantang Shaklee?? 

Produk baik maka testimoni pun banyak. Sebab ramai dah rasa kesan positive set bersalin shaklee maka memang ramai la yang share dan suka. Saya boleh jamin anda pasti berpuas hati!!

Jom order sendiri jika anda nak membuat pembelian menggunakan KREDIT KAD atau DEBIT kad.

Anda sendiri submit order menggunakan kad kredit dan kad debit anda!
 Click gambar di bawah! 



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8002c5f27890e62ed13bb7ace69db2e6

Atau nak hubungi saya terus untuk order dan pertanyaan lanjut tentang vitamin shaklee?
Hubungi number saya yang tertera di bawah yea!

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
Pengedar Shaklee Sungai Petani
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
♥ Facebook : Mamaa Adamia


COD Vitamin Shaklee Sungai Petani – Alor Setar – Gurun

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!