Produk Shaklee Bahaya untuk Dimakan!

Benarkah tajuk di atas??
Banyak pula pm tanya pasal sesuatu yang telah viral di internet pasal bahaya makan shaklee. Tanya pasal betul ke Produk Shaklee Bahaya? termasuklah yg bukan membeli dengan saya pun pm saya. hahaha. tak pe maksudnya anda percaya saya..
Hati-hati dalam viralkan sesuatu yang tak pasti.. ingat saham akhirat yang anda akan dapat. 
Tak der bukti lab, kajian saintifik yang menyatakan bahawa apa yang terjadi itu disebabkan oleh produk sekian. 
Selalunya, produk sekian sekian, diambil boleh mereka yang nak tetapkan haid, nak hamil, nak bantu pulihkan senggugut, dan MUNGKIN si polan itu ambil produk itu nak pulihkan simptom yang ada dari fibriod yang dah memang ada sebelum ni dalam badan dia. 
dan menurut Dr zubaidi , tak semua wanita yang mengalami masalah fibriod mengalami tanda-tanda yg mereka ada fibriod. dan kalau ada tanda, tanda berbeza, ada yang kuat, ada yang sederhana. 
wanita yang ada fibriod selalunya period, pendarahan yang sangat banyak dan berpanjangan. senggugut teruk. sering gugur dan susah hamil.. itu antara tanda fibriod ..  ->> wanita nie ambil nak pulihkan pasal priod ni dan mungkin pasal dia nak hamil. MUNGKIN. 
Faham dak di situ. Wanita sekian2 mmg dah ada tanda fibriod, tapi dia sendiri tak tau, ambil produk shaklee utk bantu atasi masalah dia, tapi bila ambil supplement tue, badan terus tunjuk tanda yang lain, sebabnya salah satu tanda yang lain ada fibriod adalah perut yang buncit (yang dia ingat mengandung tue), then bila check, kebetulan dan ambil shaklee, terus salahkan shaklee, padahal simptom fibriod tue dah ada sebelum nie. cuma dia xsedar je. 
Yang tak best, org duk viralkan seolah2 supplement shaklee penyebabnya. 
Tolong percaya HANYA bila mmg ada kajian makmal yang menunjuk kan punca sebenar. Ini kalau hanya andaian sebegitu, adakah itu boleh dianggap bukti?? dan bestnya seller lain guna utk lariskan produk mereka. Syabassss!! 
Ingat senang ke nak dapatkan kelulusan KKM. Produk dalam internet nie korang ingat semua ada kelulusan KKM? Sebab tak der kelulusan KKM la diaorang jual dalam internet. 
Kalau produk shaklee memudaratkan, dah lama shaklee gulung tikar, awat ampa ingat depa yang kena tue akan duduk saja dan tak report?? Kalau betul memudaratkan pasti ada report polis dan KKM akan ditarik balik. 
ini bukti KKM Shaklee. Dan ada tersenarai no KKM produk yang dikatakan merbahaya itu. Anda lihat la sendiri yea. 
Shaklee bukan je baru stahun dua je muncul. dan produk2 yang diclaim bahaya tue, bukannnya baru cik adik oiiii.. dah lama. Dan dah rasa merasai kesan positive shaklee nie. Antaranya ada yang dah berjaya hamil (Testimoni Berjaya Hamil) dan dah bersalin dah pun. ada cyst mengecut (Testimoni Cyst Mengecut) tak jadi dibedah.padahal sbelum ni doc suruh bedah. Alhamdulillah. sbb tue kami masih di sini menjual produk ini tanpa keraguan. 
Viralkan perkara yang TERBUKTI BETUL ada bukti keputusan makmal tak pe, sebab kita tak mau org lain makan benda bahaya. 
Tapi bila Viralkan perkara yang TAK DER BUKTI, sendiri mau ingat. 

Saya bukan doktor. 

Hanya pendapat PERIBADI saya yang orang waras BOLEH PIKIR dgn AKAL. 

Jika benar produk Shaklee yang anda anda makan adalah merbahaya. Anda perlu buat langkah-langkah di bawah. 

  1. Dapatkan BUKTI BERTULIS dari PAKAR PERUBATAN dan termasuklah BUKTI KAJIAN MAKMAL.
  2. Dan selepas itu anda boleh buat report kepada bertulis di laman web ini BPFK Reporting medicinal problems (CONSUMERS)
  3. Dan jangan lupa buat report polis di balai polis yang berdekatan.
  4. Dan lagi proper, maklumkan pada Shaklee secara bertulis di email customerinquiry@shaklee.com.my.  


Dan jika siapa2 yang mengalami kesan selepas pengambilan vitamin shaklee, itu adalah Healing Krisis atau Proses Pemulihan. Maklumat lanjut boleh baca di link Proses Pemulihan selepas mengambil vitamin Shaklee

Falsafah Shaklee ialah 

Selalu Selamat
Selalu Berkesan
Selalu Mesra Alam


dan saya bangga saya menggunakannya tanpa was-was dan menyebarkan kebaikannya terhadap anda! 🙂 

Hubungi saya terus untuk order dan pertanyaan lanjut tentang vitamin shaklee?

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
 https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
♥ Facebook : Mamaa Adamia


COD Vitamin Shaklee Sungai Petani – Alor Setar – Gurun


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

5 Comments
  1. September 4, 2014
  2. September 4, 2014
  3. September 4, 2014
  4. September 4, 2014
  5. March 10, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!