Lautan Api Sanggup Ku Redah!

Pernah tengok lautan api? Saya pun tak pernah. Tapi ini perumpamaan. Maksudnya, kalau nak sesuatu, jadi apa pun , cuba buat sehabis boleh untuk dapatkan. Sesuai juga la dengan situasi hari ini, sanggup driving sorang2 tau! hihi
Alhamdulillah, hari ini diberi kesempatan oleh Allah S.W.T untuk pergi ke Health and Wealth (HW) talk yang diadakan oleh pihak Shaklee. Tajuk HW talk hari ini ialah “Nutrisi untuk Si Kecil anda”. 
Tak plan pun nak pergi ni. Tetiba je rasa tergerak hati nak pergi sebab hari ini tak dak apa nak buat. Tak der apa lah sangat kan. Dan lately saya macam seronok pergi majlis ilmu-ilmu gini. Nak dapat ilmu tue bukan senang tue. Walaupun sesetangah perkara dah tahu, tapi dapat banyak juga ilmu baru hari ini. dan ilmu yang live face to face nie best lagi tau. Feeling tue lain. hihi. 

HW Talk kali ini diadakan di Star City Hotel di Alor Setar. Setelah dipujuk-pujuk suamiku, suamiku membenarkan saya pergi seorang diri ke HW talk tue, suami pula yang jaga anak-anak di rumah. Masakkan siap2 tengah hari tue, then jam 1 lebih terus pecut ke Alor Setar. Perjalanan Alor Setar ke Sungai Petani lebih kurang 45minit ke satu jam je. Dah lama tak bawak sendiri kan, Smart Tag pon tak reti guna sebabnya keta putih tak der tempat letak smart tag tue. Lawak sungguh bila terpaksa “gostan”, undur ke belakang. huhu
Sampai awal, jam 2 petang, terus solat di surau hotel Starcity tu. Sibuk macam mana pun, tanggungjawab insyaAllah tak lupa. Jam 2.30 petang tak bermula, habis jam 4 petang. Best sangat sebab dapat ilmu macam-macam. 
Talk diberikan oleh pakar nutrisi shaklee sendiri, seronok belajar pasal vitamin nie, senang nak consult customer. Customer pula masalah kesihatan macam-macam, jadi shaklee independent distributor nie banyak perkara pasal nutrisi dah belajar dan kena belajar. Tak pernah pergi kelas pun sebelum ini. 
Group kami untung sebab ada sistem coaching ONLINE. “Mak” atau “upline’ yang bagi tunjuk ajar. Tak paham apa2 memang tanya “mak’ or “nanny’ je. dan masing-masing ada yang kami tak pernah jumpa pun tapi hubungan sangat rapat sebab kami ada coaching melalui group facebook, group whatsapp, group telegram. Bila jumpa sekali macam dah lama kenal tau. 
Ok lah kita layan je gambar yea. Tak banyak pun, tapi ada lah selfie dengan tudung bokitta yang semua orang ada. hahahaha .. layannn ^_^
inilah bokitta yang semua org ada kan? uwaaaa

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

COD Shaklee Sungai Petani. 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. September 27, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!