Bagaimana ESP Membantu Penyusuan Saya

Eh eh. Mesti pelik sebab setahu kamu kamu damia dah tak menyusu kan? Budget retis lak. Okeh la tajuk atas tu panjang sangat, sebenarnya tajuknya begini. Bagaimana ESP membantu penyusuan saya suatu masa dahulu. Tapi tak der la dahulu kala sangat. Sebab baru je wean off je. Pergi trip ke USA hari tue alhamdulillah berjaya putus susu. Boleh pula minum susu botol yea damia.
Ok nak cerita habaq mai ni, vitamin Shaklee yang pertama yang saya cuba ialah ESP Shaklee, saya cuba sewaktu itu saya masih pelanggan dan pengguna. Selepas beli 1 can, eh best pula, kan Damia baby pramatang, masuk nicu, selepas itu kena room ini lagi. Sementara dalam nicu tue memang google habis-habisan cari vitamin untuk bantu penyusuan. dan terjumpalah dengan ESP. 
Terus terang saya sangat berpuas hati. Alhamdulillah susu saya meriah sangat! Saya masih ingat hospital call suruh ambil balik stock susu saya kerana mereka kekurangan ruang untuk menyimpan susu saya. Mana la aku tau yang susu aku tue terlalu banyak untuk damia yang masih kecil waktu tue! Jadi memang bawak banyak cooler bag yang diisi dengan ice pack dan bawa ke hospital dan bawa balik ke rumah stock susu tu. Mujur dari anak pertama memang Adam menyusu sepenuhnya, maka peralatan gadget penyusuan memang dah ada. Deep freezer pun dah ada. hihi. Balik hanya simpan je dalam deep freezer tue. InsyaAllah semua gadjet akan digunakan untuk semua anak2 yang akan mendatang. huhu. 
kenangan balik sekolah sambil pump susu sambil drive
Testimoni ESP saya sepanjang saya sendiri mengambil ESP, memang susu banyak, dan pekat. Alhamdulilah serasi sangat dengan saya. Tapi jangan lah skip pump yea. Saya memang pump 2-4 jam sekali ikut keadaan. Jangan miss pump susu jadi bekalan susu insyaAllah takkan berkurangan. 
Bagaimana ESP membantu penyusuan saya sewaktu bekerja pula? Sebelum saya WAHM (Work At Home Mom), saya mengajar di sebuah sekolah yang terkenal di sungai petani. hahahha. Terkenal tue. Memang terkenal pun, tip top bab sukan okeh! 
Orang kata kerja cikgu mudah dan relax, tapi bukan cikgu zaman sekarang yea. Cikgu zaman sekarang dah tak sama seperti dulu. Kerja terpaksa dibawa balik buat di rumah. Kalau kerja office, balik kerja memang tak buat kerja office kan? (mungkin ada, tapi jarang sangat lah). Jadi kadang-kadang terkejar weh nak makan pun. Jadi alhamdulillah bila ada ESP nie memang sangat membantu. Saya akan bawa bekal ESP. 
bekalan ESP + fresh milk saya!
Bagaimana nak bawa bekal? Saya letak dalam cooller bag maka ESP yang saya bekalkan akan sejuk. Selalu saya campur ESP dengan fresh milk, tak pun air yogurt ke, Milo ke. Memang kenyang dan sekali gus memberi tenaga pada saya yang menyusukan badan pada waktu itu yang terpaksa naik turun tangga untuk naik ke kelas. Serius kadang2 makan pun tak sempat , ESP jadi penyelamat ku. Yang paling best, bila amalkan ESP nie, kulit pun orang tegur tanya pakai apa, parut pun pudar dan makin hilang, jerawat? serius jarang sangat nak naik! 
Alhamdulillah hasil tuaian
Jadi bagi ibu menyusukan anak, atau ibu-ibu menyusu yang bekerja, jangan ragu-ragu nak amalkan ESP. Sebab saya sendiri dah merasakan kesan ESP ini! Serius memang best! Tak sampai sekarang saya amalkan walaupun sudah tak menyusukan anak!
Jom order sendiri jika anda nak membuat pembelian menggunakan KREDIT KAD atau DEBIT kad.

Anda sendiri submit order menggunakan kad kredit dan kad debit anda!
 Click gambar di bawah! 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8857f91319bfa23d6fa43b632b4e1163

Atau nak hubungi saya terus untuk order dan pertanyaan lanjut tentang vitamin shaklee?
Hubungi number saya yang tertera di bawah yea!

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
Pengedar Shaklee Sungai Petani
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
♥ Facebook : Mamaa Adamia


COD Vitamin Shaklee Sungai Petani – Alor Setar – Gurun

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!