Hujan Emas Di Malaysia Tercinta

Alhamdulillah selamat sampai ke tanah tumpah darahku yang tercinta. Secantik mana pun negara orang tetap masih ku rindu negara sendiri. Tapi tetap best dapat berjalan2 di negara luar. Banyak perkara baru yang kami belajar. 

Kagum dengan orang islam yang dapat duduk amarekaa or US or luar negara. Pertama iman kena kuat, takut nanti jadi macam depa pulak. Makanan halal pun macam susah nak dapat, sepanjang kami kat sana, yang ada banyak, macam makanan indian or arab banyak lah. Tapi kalau orang yang menetap, masak sendiri lagi mudah la kut. Cemuih la makan kentang je weh. Tapi kami ada sembang dgn org Palestine yang menetap di US 35 tahun. Dia bagitau, dia hanya makan ikan sepanjang 35 tahun nie. Dia macam jaga masjid tue. masjid Assabell. (Kena buat entry lain nie, banyaknya nak cerita!) 
Paling best makan crab dan udang yang membuatkan allergik ku kembali. (Cerita lanjut dalam entry yang lain). Yer la crab tak payah sembelih kan. Cuma cara masak la kena tahu takut letak arak lak.
Cerita kembali pasal ketibaan kami di sini. Saya dah book Sama-Sama Express Klia2 Transit Hotel melalui Agoda.com sewaktu transit di Singapore. Tak dinyatakan di dalam agoda yang Sama-Sama Express Klia2 Transit Hotel tue untuk transit penerbangan antarabangsa. Manalah cek nak tau. Nasib baik call Agoda, agoda refund balik dan minta maaf. 

Alhamdulillah lega sangat. Jadi duk turun naik tue nampak Plaza Premium Lounge, tanya harga okehla juga sebab sekali makan weh. Nak ulang makan banyak kali pon boleh. Mininum jam adalah 5 jam untuk bilik 2 orang. 

Total RM214, deposit RM100 dia pulangkan nak checkout japg. Flight kami ke Alor setar jam 8.30 malam nie. Tapi tak der la lama sangat pun kan, tapi lama juga la sebab kami hampir 2 hari belum mandi weh. Hahahaa. Jadi tak pe la spend duit rest n nap jap di sini. 


Oklah, nak rest dulu, nanti saya sambung celoteh lagi dan bagi cerita tentang sepanjang kami travel di USA dan review Plaza Premium Lounge KLIA2 ni yea! 🙂 


*Terjumpa kat sini robot transfomers yg beli dekat adam dekat US. Sini jual RM229.. Harga 3 kali ganda tueeee.. Huhuuu.. 

Sempatla angkut botol2 susu pon murah kat sana. 3 kali ganda harga online seller avent n jenama2 lain jual online n offline. Patutla ramai juai yeaaaa.. 

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. September 25, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!