Resepi Cheesekut De Amor!

Assalamualaikum
Entry hari ini saja saya nak kongsi resepi. Asyik tayang dekat facebook je kan? Bila nak belanja resepi? Hihi. Actually banyak je kalau google. Tapi untuk kawan2 yang tanya, maka ku rajinkan diri buat satu entry khas. (Wahhh, khas gitu). Nama kasi gempaq skit. Ada De Amor! Hahhaa
Resepi yang saya nak share ini ialah resepi Cheeskut. Entah macam mana ejaannya. Betul kot nie. Sebab pe ada “kut” hujungnya? Sebab kek nie. Eh kek ke? Ala2 kek la, diperbuat daripada biskut! Tak payah bakar pun. Jadi sangat la mudah! Jadi bagi yang tiada oven tue boleh la cuba yea!! 
Resepi CheeseKut 

Bahan-bahan
1. Biskut Crakers. 1 bungkus
2. Cheese cream – 1 tiub
3. Susu pekat. – setengah tin. Kalau tak suka manis boleh kurangkan
4. Nestum (buat tabur) 
5. Vico @ milo (buat tabur je) 
6. Susu segar. Atau susu low fat. 

Cara-caranya
1. Kalau ikutkan resepi asal guna mixer, tapi bagi saya mudah guna blender. Huhu. Jadi blend kan cream cheese dan susu pekat yea. Lepas blend masukkan susu segar lebih kurang 6-10 sudu je. 

Ini lah rupa lepas blend. 
2. Selepas dah blend, rendam biskut crakers dalam susu segar. Bagi lembut. Jangan sampai lembik sudah. 

3. Lepas tue, susun cantik2 macam gambar di bawah. 🙂 

4. Selepas dah susun, sapu cream cheese yg kita dah blend tadi, lepas sapu, tabur nestum dan milo@vico tadi. 

5. Ulang proses sampailah biskut crakers habes, dan cream cheese habis. Hasilnyaaaaa… 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

Tada!! Huhuu.. Siap dan ready utk dimakan. Letak dlm peti ice dlu bg sejuk baru best skit. Hasil bila dipotong lebih kurang macam nie. 

Mudah je kan? Jadi hari ini boleh la buat sendiri! Eh esok la! Selamat mencuba! 
PENGEDAR SHAKLEE SUNGAI PETANI
SMS@whatsapp EFFA 0195738234

Jom jadi ahli Shaklee! Bermula hanya dengan RM75! Makan sendiri boleh, business pun boleh. 

Jadi ahli utk makan sendiri utk dptkan harga murah dan harga tergolek! 
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. July 25, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!