Pengalaman Indah di Shaklee National Conference 2014!

Bismillah. Rasa tak senang duduk sebab dah lama rasanya tak update blog. Sejak blog sudah berwajah baru, memang berjanji pada diri sendiri satu hari satu entry! 
Al-kisahnya, 7 dan 8 Jun 2014 yang lepas, berlangsunglah Shaklee National Conference yang dihadiri oleh pengedar Shaklee di seluruh Malaysia, dan juga ada yang datang dari Indonesia. 

National Conference (NC) ini macam hari penghargaan la buat pengedar-pengedar Shaklee (SID) yang bertungkus lumus berusaha melebarkan pasaran Shaklee ini. Memang dua hari ini adalah hari meraikan pengedar Shaklee yang dah banyak berusaha. Waktu NC inilah, SID akan menerima Award2 dan ada yang menerima cash semasa NC itu. bagaimana nak dapat? Adalah syarat2 kelayakannya. Nak layakkan diri goyang kaki memang la orang tak bagi.

Inilah abang Roger. CEO Shaklee.
Alhamdulillah, tahun ini saya merasa 7 award. Berbeza dengan tahun lepas, hanya satu award. Dan salah satu award yang dapat adalah New Rank Master Coordinator, pangkat tertinggi di dalam Shaklee. Alhamdulillah. Bukan tergilakan pangkat pun, tapi bila bergelar Master, the real journey begin. Nak orang lain pun merasa apa yang kita rasa. 

Antara award hari pertama yang hari ke dua belom tangkap pic.hihi
poster kami di National Conference tempoh hari

Saya terlibat dalam business Shaklee ini secara suka-suka, part time, memandangkan sewaktu itu saya pun dah bergelar seorang guru tetap. Jadi memanglah niat suka suka saja, tapi semuanya berubah sejak saya nampak potensi besar di dalam Shaklee ini. Saya mula dapat car bonus, yang membuatkan bonus Shaklee saya menjadi ke 5 angka. Sejak itu saya buka mata, this is serious business, ini bukan MLM yang tipu2 orang. Selepas habis sahaja cuti sekolah bulan 12 tahun lepas, saya mengambil cuti tanpa gaji 3 bulan. Percubaan untuk diri sendiri. Sekejap sungguh masa 3 bulan berlalu, setelah berfikir panjang, istikarah, saya buat keputusan untuk buat business Shaklee ini sepenuh masa dan meletakkan jawatan sebagai guru. Memang ada yang cakap sayang lah, kesian pun ada. Tapi ini pilihan saya. Doakan yang baik untuk saya pun sudah mencukupi. InsyaAllah saya akan buktikan pengorbanan ini tidak sia-sia. 🙂

Sempat lagi posing dari jauh sebelum ambil award, ntah ke berapa kali

Berbalik pada NC, memang kali ini fenomena sungguh la. Orang sangat ramai, semua gojes2 belaka sebab nak ambil award dekat stage kan. Ok marilah kita layan gambar. Yang ini semua dari hp je, so banyak la selfienya. Al maklum la tak der jurucamera. Next NC kita ambil jurucamera yea 🙂 
sebelum Master Parade

Master Wan Fatihanum, my nanny, super duper upline yg banyak membantu

poster anak n mak 🙂

selfie dengan en somi

dpt goodies bag tau. ada free gift mcm2, shaker, nutriferon, cinch energy tea, lg yg gantung dlm kereta tu! siap vaucer rm50 lagi! Bag pun cun!

Kami mengalu-alukan kehadiran anda di bawah empayar kami! Setiap satu akan diajar! Janji tiada alasan diberikan! Nak berjaya kena buang alasan jauh2. Kena jadikan alasan kepada penyelesaian. Mulakan business Shaklee dengan modal serendah RM75/RM85 sahaja!

Nak jadi ahli Shaklee

Master Effa
0195738234

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!