Nak Kurus Mudah dan Cepat dengan Shaklee!

Entry ini khas untuk mereka yang nak sihat dan nak kurus. Berat saya tak la gemuk sangat. Berat yang ideal saya lebih kurang 46kg. Sebelum kahwin pernah 43kg-44kg, selepas melahirkan Damia pernah juga 43kg, tapi ramai pula yang tegur cengkung! dan bila cengkung nampak cepat tua! Ohh noo! Jadi saya pun tambah berat balik! Pulun saya ambil mealshake untuk tambah berat! huhu 
Sekarang berat dah naik. Berapa kg? Kalau anda ikuti facebook saya, anda akan perasan, saya ada postkan tentang misi nak kurus! Misi nak hilangkan atau bakar lemak 3kg sebelum NC! Eh apa NC tue? NC tue hari macam hari penghargaan Shaklee la, National Conference, SID yang layak akan dapat award! Alhamdulillah saya antara yang layak! Tetiba lupa berapa award! 6 ke 7 ek? hihi.. nanti nak recheck! kalau 7 award, maksudnya 7 kali la naik stage weh! Letih den kalau lemak banyak! 
Sebelum melaksanakan misi saya hari tue, berat saya 49.1kg! Woowww! Berat tue! Penangan senang hati di rumah. Makan makan dan makan. hikhik! Jadi saya azam nak turunkan berat! Last sekali saya timbang dapat 47kg+ dah! Lagi sekilo lebih kena pulun!

hihi.. sampai hari ke 4 je uols! Sebabnya hari ke 5 balik kg, damia demam, jadi memang kelaut ambil set kurus shaklee! Air kosong pun tak cukup! So maintain berat sampai situ je. Lagi satu sebab saya stop ambil jap, sebab tiba-tiba je period lewat! Opsss.. Jadi untuk langkah keselamatan dan berjaga-jaga saya stop sebab set kurus tidak boleh diambil oleh ibu yang mengandung! Tapi bukan bermaksud saya mengandung tau! Masih belum diketahui statusnya! Hahaha.. Biasalah hormon ibu menyusu, tapi tetap kena berjaga-jaga, sebab itu saya stop kejap sampai period datang balik!! 

Pasti ramai yang nak tahu saya ambil vitamin apa yea? Set kurus Shaklee yang mana satu yang saya ambil??

Ini ESP yer!!
 Ini semua vitamin yang saya ambil untuk kurus! Saya ambil set kurus yang ada Lecithin ( bakar lemak ) , Alfalfa ( buang lemak yang telah dibakar ) , ESP ( kenyang dan bina otot ) dan Cinch energy tea! Sebenarnya ada Omega Guard lagi, tapi dalam misi ini, saya malas telan banyak2 jadi saya saya ambil ini saja!
Sebab pe saya tambah Cinch energy tea yea? Sebab Cinch Energy tea ini lah bantu mempercepatkan lagi penurunan berat sebab ianya meningkatkan kadar metabolisma badan! Bila kadar metabolisma bertambah, maka lemak pon cepat terbakar-bakar! Bila lemak cepat terbakar, maka cepat la berat turun! Bila berat cepat turun, maka cepatlah kurus!! hihi.. 
Jadi siapa yang berminat untuk kurus macam saya, boleh hubungi saya di number yang tertera yea! Jom kurus! Jom sihat! Jom cantik untuk suami! 🙂 insyaAllah.
*ada tips rahsia untuk kurus saya amalkan. Tips khas buat pelanggan saya sahaja. Jika nak tahu, pastikan anda pelanggan saya 🙂

Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
Pengedar Shaklee Sungai Petani
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

3 Comments
  1. June 4, 2014
  2. June 4, 2014
  3. June 10, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!