Business Yang Boleh Diwarisi oleh Anak

Sejak dua menjak ini saya dihujani soalan, effa dah resign cikgu ke? Effa dah berhenti kerja cikgu ke? Macam-macam reaksi diterima. Saya sambut dengan senyuman sahaja. Yang penting doakan baik- baik sahaja untuk saya tau. Saya officially menjadi WAHM [ Work at Home Mom ] pada 1 April 2014.

Dah nak masuk dua bulan dah sejak saya resign. Dan sebenarnya mula WAHM secara tak rasmi sejak cuti sekolah bulan 11 tahun lepas, sambung ke cuti tanpa gaji tiga bulan dari bulan Januari ke March. Jadi lebih kurang 6 bulan dah WAHM nie. Perasaan menyesal ada tak sepanjang WAHM ni? Alhamdulillah tiada.
Saya tak pernah sangka nak serius di dalam business Shaklee ini. Semuanya bermula apabila Damia lahir. Saya sedar ada potensi besar di dalam business Shaklee ini. Saya sedar yang business Shaklee nie bukan main main. Ianya bukan MLM yang tipu orang, tapi Shaklee adalah MLM yang mempunyai sistem yang bijak! Ramai yang dah 5-6 angka di dalam business Shaklee ini. Anda takkan nampak mereka tayang di luar. Sebab memang bukan itu caranya! Orang yang betol2 kaya takkan tayang duit bertingkat-tingkat atau kereta mewah di dalam fb atau blog mereka.

Mungkin tak ramai yang tahu, business Shaklee ini boleh diwarisi tau. Bagaimana nak mewariskannya? Macam mana ianya boleh diwarisi? Sebagai contoh sekarang kita nak jadi ahli Shaklee atas nama kita sendiri. Nanti kita boleh tukar nama kita kepada registered company. Jadi bila kita dah tiada di dunia ini, bonus Shaklee yang kita dapat itu akan disalurkan ke company akaun. dan anak-anak kita boleh warisi hasilnya. Bestkan. Kerja kita yang sekarang boleh ke diwarisi?
Bakal pewaris IMPACT legacy
Business Shaklee ialah business yang serius, anda takkan jangka berapa income PER MONTH yang anda akan dapat. Mungkin ada pihak yang kata, alah, buat apa nak kaya. Ya, saya nak kaya! Bukan untuk lupa diri, minta dijauhkan smoga Allah jauhi perkara tersebut dari saya. Saya nak kaya, sebab saya nak anak-anak saya merasa kesenangan di masa hadapan. Bukan nak limpahkan duniawi, tapi sekurangnya kalau belajar mereka tak perlukan pinjaman PTPTN yang membuatkan mereka menangguh hutang seumur hidup untuk membayarnya. Alhamdulillah, hutang PTPTN saya dan suami sudah selesai sepenuhnya. Bila kaya insyaAllah kita dapat kutip saham akhirat yang lebih berganda-ganda. Kita boleh tolong lebih ramai orang. Kita boleh menggembirakan ibu bapa tersayang. Kita tak perlu berkira-kira nak membeli sesuatu. Bila sesuatu kecemasan, tanpa ragu kita boleh bantu orang tersayang. Jangan pentingkan diri dengan hidup “cukup makan”. Ubah kehidupan anda. Walau apa pun business yang anda lakukan, saya ucapkan tahniah! Sebab anda sanggup bersusah payah keluar dari “zone selesa” anda! 
Sekarang memang macam-macam business. Pandai-pandai la pilih. Saya memang dah jatuh cinta pada business Shaklee dan insyaAllah takkan berpaling. hihi.. 

Nak jadi ahli Shaklee susah ke? Tak susah la. Mudah bak kacang kuda! hikhik! Ada dua cara!
Cara pertama dengan menjadi ahli pendaftaran RM75 atau RM85 bagi Sabah dan Sarawak! 
Cara kedua anda boleh dapatkan FREE Membership Shaklee dengan buat belian barang 200UV, lebih kurang RM650+! So anda dapat barang dan juga membership secara percuma! 

Berminat untuk bina empayar untuk diwarisi pada anak-anak?
Hubungi saya yea!
InsyaAllah saya akan guide dari A-Z! 🙂
sms@whatsapp effa 0195738234

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!