Basic H Merbahaya?

Beberapa hari yang lepas panas betul kisah Basic H Shaklee ini. Bagus, inisiatif hamba Allah tersebut. Niat elok, mungkin takut akan merbahayakan orang lain. Akan tetapi, takkan la kami sebagai pengedar Shaklee membiarkan ketaksuban kami dan akan membiarkan keluarga kami pakai barang yang mendatangkan merbahaya. 

Timbul isu tentang Basic H sebabnya di botol tiada tertulis boleh basuh buah, boleh basuh botol susu. Padahal ianya pencuci serbaguna 1001 kegunaan. Basic H adalah pencuci serbaguna berasaskan kelapa dan jagung...jangan la risau sangat nak basuh botol ke, basuh periuk ker, basuh ketiak ke, basuh rumah ke, tiada bahan kimia berbahaya….
Penangan kontroversi yang dicipta, Basic H sold out hari ini! Wah hebat sungguh! Terima kasih kerana tolong mempromosikan Basic H buat kami! Tersenyum kami sid shaklee tau! Jangan suka terikut-ikut dan percaya orang membuta tuli. Lengkapkan ilmu di dada, pastikan dapat info yang tepat dan sahih. Faham dan hadamkan sebaiknya. Lebih baik, jika eksperimentasi sendiri untuk kesahihan sebelum membuat sebarang kesimpulan. 

Ha table di atas ini tentang Basic H. Pandai ke nak tafsirkan jadual nie? Save dan zoom ek. hihi. 

Saya sendiri gunakan Basic H ini dirumah sebagai pencuci serba guna. Tangan kaki kulit saya sensitif semua lah tak tahan pada pencuci yang ada toksik. Saya pernah cuba tukar ke pencuci lain, tangan saya kembali mengelupas, sakit dan merengsakan. Walaupun pencuci yang lain itu menulis “lembut di tangan”, mungkin ianya tak cukup organik dan tangan saya tak tahan. Selepas dari itu memang tak pernah tukar dah pencuci. 

Saya guna Basic H untuk mencuci perkakas dapur, cuci lantai, cuci botol susu adam! Eh jangan duk takut lak, kan tak beracun! Organik! Selamat! Diperbuat dari kelapa dan jagung, kenapa nak ragu? Sebelum ini guna pureen basuh botol, tapi bila belek ada paraben pula! dan paraben itu rupa-rupanya paraben bahaya! Cuba bayang produk bayi ada sesuatu yang merbahaya di dalamnya, mungkin kesannya tak nampak sekarang, tapi kesannya bila anak meningkat remaja nanti! Ya Allah takutnya! 

 

Cara saya, saya kumpulkan botol susu adam, esok pagi saya basuh. saya akan rendam macam ini pada waktu malam. Setiap botol saya akan titiskan Basic H satu titik! satu titik Basic H pun dah cukup! Buih dah banyak! Bau pun segar! (Jangan tiru aksi saya kalau ragu, saya tak suruh tiru pun).

Jika berminat nak dapatkan Basic H yang organik dan selamat ini, boleh terus hubungi saya seperti yang tertera yea! 🙂

Penghantaran terus ke rumah di sekitar Sungai Petani!

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding 
Pengedar Shaklee Sungai Petani
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. June 5, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!