Atasi Masalah Buasir ketika Hamil

Masalah buasir di kalangan wanita hamil bukan perkara biasa. Disebabkan masalah buasir, wanita yang mengandung ragu-ragu sama ada adakah terdapat cara yang membolehkan mereka bersalin secara normal tanpa memburukkan lagi masalah buasir tersebut?
Biasanya buasir akan surut selepas tempoh berpantang namun boleh berulang apabila wanita itu mengandung lagi. Beberapa kaedah rawatan buasir yang boleh digunakan antaranya ialah: 
  • Tuam buasir dengan pek ais yang berbalut kain dua hingga tiga kali sehari untuk mengurangkan bengkak dan kesakitan.
  • Sitz bath iaitu rendamkan bahagian punggung ke dalam besen yang berisi air suam selama 10 ke 15 minit. Langkah 1 dan 2 di atas boleh dilakukan berselang-seli
  • Elakkan sembelit dengan pengambilan serat samada daripada diet atau serat yang boleh didapati dari farmasi atau preskripsi doktor.
  • Pergi terus ke tandas apabila ada rasa hendak membuang air besar kerana masalah sembelit berlaku jika kita melambatkannya.
Secara umumnya wanita yang mempunyai masalah buasir masih boleh bersalin secara normal. Walau bagaimanapun puan dinasihatkan untuk bertemu dengan pakar perbidanan untuk pemeriksaan dan rawatan lanjut. 
Vitamin Shaklee yang dapat membantu di dalam masalah buasir di kalangan wanita hamil adalah Ostematrix, Omega Guard dan Zinc.  Ostematrix merupakan sumber kalsium yang mengandungi Vitamin D, zinc, magnesium, Boron, yang boleh membantu melembutkan najis dan membantu sembelit. Saya sendiri mengalami buasir sewaktu mengandungkan anak ke dua, alhamdulillah dapat bersalin normal. dan apabila mengambil Ostematrix proses pembuangan sangat berjalan lancar tau! 

Omega Guard pula dapat membantu untuk mengecutkan buasir.  

                          Zinc pula dapat membantu merawat luka pada buasir yang telah berlaku.

****************************

Testimoni Buasir ketika hamil dengan Shaklee

Nak order? Jom hubungi saya! 

Ready stock! Esok juga saya pos!

sms@whatsapp effa 0195738234

 

 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!