Tips Elakkan bau “Masam” baju apabila Sidai dalam Rumah!

Aktiviti mencuci kain baju di rumah memang aktiviti kegemaran saya. Siapa yang tak gemar kan? Letak di dalam mesin basuh, dan tekan, dan sidai! Kalau mesin basuh yang lagi canggih, tak payah sidai pun, siap kering terus! Tunggu lipat je! Saya bab lipat tue “paling terre” sangat2. Hahaha kalau dah ayat terre tue paham2 la yer..huhu..
Disebabkan aktiviti membasuh saya dah settle semalam. Maka hari ini saja nak share sikit tentang sabun basuh baju yang saya guna nie. Kalau nak tahu, ampaian kain baju saya di dalam rumah tau. Sebelum pindah,memang kami buat ruang khas untuk ruang sidai baju. ada pro dan cons nya lah. 

Pro nya. Berbumbung, maka tak perlu risau bab hujan lah. Hujan pun masih boleh sidai kain. dan kalau malas nak angkat pun boleh biar jap di ampaian.opss, bukan malas tau, tapi tak sempat! covers skit. dan lagi pro yang ada, sidai kain di dalam rumah, aurat terpelihara. Yer lah, kadang tue main saruk je tuala, nak cepat, hujan kan. kan ternampak juga rambut celah2 tuala tue. Lepas tue cardigan tak pakai, nampak lengan plak. itu atas kelemahan diri sendiri. huhu. Jadi bila dah ampaian di dalam rumah nie, bab nie tak perlu risau dah. 
Consnya, lambat la sikit kering. Tapi tak dak la lambat mana pon, sebab tempat ampaian yang saya buat tue, ada ruang udara kat atasnya. Sidai pagi, petang dah kering! Samala juga! Tapi kalau musim hujan, lambat juga kering. Tapi okeh la kan,musim hujan masih boleh sidai kain! hihi..
Bila dah sidai baju di dalam rumah,kenalah pastikan sabun basuh baju yang kita guna itu akan memberi bau kesegaran, tak masam, fresh dan wangi! Bab ini memang saya tak risau dah. Sebabnya saya pengguna tegar set HOME CARE – GET CLEAN dari Shaklee. Satu set saya pakai tau. Memang kain bersih dan bau fresh sangat2. Kadang2 tue duduk dalam mesin basuh almost 24hours! Masih tak masam tau! Itu la yang bestnya pasal pencuci baju dari Shaklee ni!

Paling penting ianya natural! Formula enzimnya adalah semulajadi dan selamatkan bumi! Bau segar! bersih pon bersih!!

Kalau jenis sensetif dekat sabun2 basuh baju nie, memang saya sangat cadangkan guna pencuci sabun baju Shaklee nie! Saya sendiri allergik kulit tangan dan kaki, kalau dulu bersisik2 sekarang alhamdulillah,dah tak bersisik dah! 

Jaminan yang Shaklee beri untuk mutu kebersihan. 
  • Bebas toksik
  • Hypoallergenik
  • Biosurfaktan
  • Semulajadi
  • Bebas fostat
  • Bebas klorin!

 Kalau berminat nak cuba, bolehlah bagi tau saya tau! Effa 0195738234. 🙂

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
 ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!