Perlukah Berduit? Perlukah Mempunyai Pilihan dalam hidup?

Di tengah-tengah malam, macam biasa kalau buat ‘overtime’ wajib ada sesi ‘layan perasaan’. Bezanya bukan macam zaman muda mudi dulu, layan perasaan bab cinta dengan manusia. Layan perasaan sekarang, dengan Dia. Hanya untuk Dia. Cinta yang kekal dan sejati hanya untuk Dia. Cinta, sayang pada suami, anak2 dan keluarga semua datang dariNya. 

Layan pula lagu ketuhanan, lagi tersentuh hati ini. Kuat sangat, teringin sangat nak jejak ke kota suci Mekah. Semoga Allah perkenankan doa kami. Alhamdulillah layak dua ticket international free dari Shaklee, boleh pilih sama ada nak ke Mekah buat umrah atau ke USA. Mula-mula memang ingat nak ke Mekah. Tapi bila pikirkan nak bawak satu family, jadi tukar plan ambil ticket ke USA. Jadi insyaAllah bakal pergi umrah tapi bawa satu family. Kalau Allah izinkan, maka berangkatlah kami nanti. Amin amin. Semoga Allah permudahkan segalanya.Alhamdulillah, diberi pilihan. Nak jadi kaya atau ber’wang’ (saya masih belum jutawan yea) bukan sebab nak berbelanja, tapi sebab nak mempunyai pilihan. Nak memberi pilihan di dalam hidup. Susah nak terangkan dengan kata-kata. hihi.
Alhamdulillah, kenal dengan business Shaklee ini banyak membuka mataku dalam banyak perkara. Hidayah Allah ke? Mungkin, siapa pernah tahu ianya datang macam mana. Sama-sama perbaiki diri ke arah yang lebih baik. Bersediakah kita disaat “dipanggil” nanti? Hmm hanya Allah mengetahuinya. Takut nak cerita lebih lebih, takut disalah anggap, disalah erti. Takut dianggap riak, takbur.
Esok ingat nak mula survey travel agensi untuk umrah bulan 12 nanti (insyaAllah), nak kena tanya betul2 sebab nak bawak satu family termasuklah abah saya yang separuh lumpuh yang memang kena guna wheelchair, jadi kena pilih hotel yang dekat. Baca banyak kes tentang penipuan pasal pergi umrah nie. Ada yang dijanjikan hotel dekat, tapi dapat hotel jauh. Takutnya. Kita yang sihat nie tak pe, abah tue lah. Kawan-kawan kalau tahu travel agency yang bagus dan ok bagitau la kat effa yea. Sekali lagi berbalik dengan pilihan. Bila kita ada duit, maka kita ada pilihan, kalau tak der duit, mungkin pilihan yang ada hotel yang jauh sahaja, maksudnya kita tiada pilihan atas kekangan kewangan. Jadi penting untuk kita mempunyai pilihan di dalam hidup. 
Hidup adalah mengenai pilihan. Nak adakan pilihan atau tidak? Anda tentukan. Jika nak, kena keluar dari zone selesa anda tue. Ramai yang cakap, tak per lah, effa tue ramai orang dah join bawah dia. Salah sama sekali ayat itu, sebab saya dulu pun bermula dari bawah, dari ZERO, dari tak tahu apa-apa. Effa tak pe la, pandai.. Eh, ke situ pula, Mana pandai sangat pun, semuanya saya belajar. Siap beli buku semua untuk belajar business online nie, orang mana nak tahu kan? 😉 
Semuanya berbalik pada diri sendiri. Kini bila dah berada di rank teratas dalam Shaklee ni, fokus jadi lain pula, fokusnya nak anak, cucu cicit dan semua di bawah payungku merasa apa yang ku rasa. Cuma, perasaan NAK tue kena hadir dari diri mereka sendiri dan USAHA mestilah datang dari DIRI mereka sendiri. Sayang semua tau! Mummy @ Nanny nak semua berjaya, jom kita pergi Italy @ Mekah sama2 tahun depan yea! insyaAllah.. amin..
IMPACT HEBAT!!! Love you allssss.. 

Jana pendapatan dengan Shaklee dengan menjadi ahli Shaklee hanya bermula dgn modal serendah RM75. Kami menyediakan kelas coaching online hanya dihujung jari!  Segalanya akan di ajar dari ZERO to HERO. Segalanya disediakan. Jana income 3,4,5,6 angka! Kami sangat mengalu2kan kedatangan anda! 🙂 
Effa 
sms@whatapp
0195738234

Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

2 Comments
  1. May 22, 2014
  2. May 23, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!