ESP untuk Kulit Cantik – Bagaimana?? Suatu pembohongan ke??

Siapa tak mau cantik kan? Semua orang nak cantik. Tapi adakah nak mengejar cantik luar sahaja atau luar dan dalam? Cantik luar macam mana? Cantik dalam pula macam mana? Kat luar sana memang banyak jual produk cantik.



Cantik itu subjektif. Cantik luaran, cantik yang kita lihat di mata kasar kita. Ada yang kata Nora Danish itu cantik, tapi bagi saya, dia hanya putih dan ‘cute’, saya lebih suka tengok Maya Karin, Fazura, pada mata saya mereka cantik. Silap-silap mereka pun makan set kulit cantik shaklee. Mana nak tau kan? Anggapan je ni. hihi.  Tapi lagi cantik jika mereka berhijab kan? Semoga hidayah milik mereka suatu hari nanti. 

pakai tudung macam nie still cantik si maya karin ni. cuba kalau kita? hahaha


Cantik dalaman pula, ini susah sikit sebab susah nak predict orang cantik dalaman ni. Hanya Allah mengetahuinya. Eh, kenapa susah pula, kan boleh tengok je pakaian, percakapan seseorang itu macam mana? Yer ke? For me, zaman sekarang, kalau orang yang kita baru jumpa, takutnya nak kata orang itu cantik dalaman, zaman sekarang, zaman telenovela, baju berlitup semua, dalaman siapa yang tahu. Astafillahalazim. 

Ok intro pasal cantik sikit punya panjang dah. Masuk habis pasal artis. hihi. Berbalik pada topik kita. ESP untuk cantik? Macam mana tue, cuba story sikit? Saya nampak cantik tak? hahaha. sebab saya tegar dengan ESP!haha

Saya tertarik pada artikel INI (Protein is important for beautiful skin, hair and nails) yang menceritakan lengkap tentang pentingnya protien di dalam badan kita. Penulisannya tidak menunjukkan pada jenama Shaklee. Tapi ciri-ciri yang diterangkan semua ada di dalam ESP Shaklee. Kan dah cakap ESP ni bagus! 
Jika anda kekurangan protien, anda akan nampak cepat tua! Percaya atau tidak, itulah hakikatnya! Bagi yang berdiet dengan mengamalkan makanan rendah protien, adakah anda mahu muka nampak tua dari usia sebenar? 
 
Adalah penting untuk memahami nilai protein dalam diet kita. Protein adalah perlu bagi pembaikan tisu dan untuk pembinaan tisu baru . Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan hayatnya. Protein juga bahan utama yang digunakan untuk ” menggantikan” tisu-tisu yang keluar atau mati. Otot , rambut , kuku , kulit dan mata diperbuat daripada protein. Mereka yang mempunyai penipisan rambut dan terlalu banyak kedut untuk umur anda , mungkin kekurangan protein. Asas bagi neurotransmitter di dalam otak anda, dan bahan-bahan yang membentuk tindak balas imun tubuh terhadap jangkitan, diperbuat daripada protein. Para pengguna protein yang paling aktif badan adalah semua hormon.
Hampir sama banyak penting seperti air, protein adalah bahan yang paling banyak di dalam badan anda . Malah, jika semua air telah diperah daripada anda , separuh daripada berat kering anda akan menjadi protein. Satu pertiga daripada protein ini akan berada dalam otot anda, satu perlima dalam tulang dan rawan anda, sepuluh pada kulit anda, dan yang lain dalam tisu anda yang lain dan cecair badan. Walaupun 95 peratus daripada hemoglobin anda adalah protein.
Protein adalah nutrien yang terbaik untuk makan untuk mengekalkan paras gula darah yang lebih , kerana ia dimetabolismekan dalam tempoh masa yang panjang . Protein boleh ditukar kepada glukosa jika perlu . Sekarang anda mempunyai pemahaman yang lebih baik mengapa saya terus menekankan nilai protein. Satu cara yang cepat dan mudah untuk mendapatkan lebih banyak protein ke dalam diet anda adalah dengan menggunakan suplemen serbuk protein. <—– Kan dah kata!! 
Saya dahulu, makan produk shaklee, ESP untuk tujuan susu badan dan tenaga, merasai manfaat Shaklee ini. Tapi tak sangka! Memang rasa kelainan pada kulit bila amal ESP! Terasa muda (chewah!), parut pun cepat hilang, jerawat pun memang susah nak naik! Kulit terasa cerah berseri tau! Sejak tue saya rasa, eh mesti ESP nie bagus untuk kulit kan. Then bila saya google, ohh yea, memang betul ESP bagus untuk kulit! 
Set kecantikan shaklee yang asas memang boleh tambah ESP Shaklee ni.
Masih tak percaya? Oklah, meh kita layan testimoni! 🙂
  



So sekarang percaya tak? Saya tak jual tau kalau ESP Shaklee tak bagus! Sebab saya sendiri dah guna dan rasai sendiri kesannya! Sebab itulah saya sendiri personally recommand pada kawan-kawan saya ESP nie! Tapi terlalu banyak isi kan pasal ESP Shaklee ni! Sebaiknya jangan percaya tanpa memahami fakta, tanpa sendiri merasai kesannya, sebab selalunya yang duk kutuk2 tue, tak pernah cuba pun, dan tak pernah nak kaji. 

Kalau nak baca lebih lanjut pasal ESP Shaklee bahaya atau tak, boleh tengok dekat link INI yea. 🙂

Kalau berminat nak dapatkan ESP dari saya, boleh terus hubungi saya di sini yea. sms@whatsapp effa 0195738234.
Saya juga menyediakan perkhidmatan cod vitamin shaklee sungai petani
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Your Shaklee Independent Distributor Mamaa Adamia ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

11 Comments
  1. May 15, 2014
  2. May 15, 2014
  3. May 15, 2014
  4. May 15, 2014
  5. May 15, 2014
  6. May 15, 2014
  7. May 16, 2014
  8. May 16, 2014
  9. May 16, 2014
  10. May 17, 2014
  11. May 21, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!