Duit Gaji Tak Pernah Mencukupi

Kos sara hidup sekarang memang sangat tinggi. Siapa setuju angkat tangan! Saya tak pasti tentang orang lain, tapi inilah yang saya rasakan. Dahulu gaji saya cukup cukup makan sahaja. dan saya pasti, ada rakan sejawat saya juga mengalami perkara yang sama. Mungkin kurang pengurusan bab kewangan, boros, atau memang macam itu! terlalu banyak keperluan di zaman sekarang!
Dahulu nak menyimpan RM100 pun rasa susah sebulan. Melainkan main kutu maka terpaksa la bayar. huhu. Dahulu nak beli barang kena tekan calculator banyak kali. Dahulu, insuran diri sendiri pun tak dak. Kedekut untuk diri sendiri, Hanya mampu bagi dekat anak2. Dahulu, duit kat mama abah pun kadang2 tak bagi. Malunya nak mengaku. Kalau bagi, mampu sorang rm50 – RM100 je. 🙁
Dahulu, nak pergi jalan2 kena kumpul duit berbulan2 atau tunggu bonus apa2. Kalau tak,duduk la rumah. Jalan kat shopping complex cuci mata je boleh.
Banyaknya beza dahulu dan sekarang. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Kalau anda perasan, ramai yang dah bekerja pun berniaga. Kenapa yea? Sebab 9/10 punca rezeki dari berniaga. Dengan berniagalah kita dapat tambah apa yang patut, perbaiki tahap kehidupan kita sekarang. Yang penting, jangan salah guna masa. Masa bekerja, jangan guna untuk berniaga pula.

Tapi bagi business online, semuanya mudah. Sebabnya, semuanya boleh disetkan ikut masa! Tak perlu pun nak hadap PC atau laptop atau hp setiap masa! Set waktu malam, siang g kerja, petang @ malam habis kerja, reply la pm customer! Mudahkan?? Memang mudah kalau tahu cara dan sanggup belajar. 🙂



Ini contoh nie.. kos perbelanjaan bagi yang gaji RM1500. Kalau dulu gaji cikgu pun rasa tak cukup.sob sob..apa tah lagi rm1500. Bukan tak bersyukur, tapi inilah hakikatnya.

Tiada siapa boleh ubah kehidupan kita melainkan DIRI kita sendiri. Sebab tue saya sangat bersyukur sangat dipertemukan dengan Shaklee yang dah merubah kehidupan saya almost 100%. Bermula dengan hanya menyertai ahli Shaklee yang hanya bermodalkan RM75!  Kalau nak cerita semuanya,ianya akan nampak macam menunjuk pulak nanti. Cukuplah bagi tau, almost 100% berubah, sehinggakan saya buat keputusan nak buat business Shaklee ini sepenuh masa di rumah. Daripada tak pernah ada simpanan, kini boleh menyimpan,daripada tak der insuran diri, kini dah ada. Alhamdulillah ya Allah..

Dapat pula urus anak-anak sendiri. Semoga Allah memberkati kami. dan paling best, business Shaklee nie, saya bukan hanya nak senang sorang-sorang. Saya nak bantu anak2 business saya capai apa yang saya capai sekarang. Alhamdulillah, berbelas2 orang dah anak business saya yang dah capai 4 angka dan kini menuju ke5 angka.dan jika anda pun berminat nak sertai empayar kami, kami sangat2 berbesar hati menerima kehadiran anda semua! akan kami ajar FROM ZERO to HERO!

Your Shaklee Independent Distributor 
Mamaa Adamia 
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234 
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding 
 https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah 
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!