Saya BOS saya KULI

Entry ini untuk segarkan mata. Jadi kena hot sikit kisahnya. Tak der la hot mana pun. Kisah Work at Home Mom. Mama yang bekerja dari rumah. Dapat ramai pm, komen, wechat, whatsapp, tanya saya dah resign cikgu ke. Yes i’m. Terasa lega sangat2. Reaksi orang? Macam-macam ada. 
Hidup adalah mengenai PILIHAN. Jadi buat la PILIHAN. dan saya dah buat pilihan. Pilihan ini saya buat, dah tengok semua aspek, Allah lebih mengetahui. Tak perlu kot saya nak explain satu per satu. Biar keluarga saya sahaja yang mengetahui dan insyaAllah akan diceritakan dalam Master Celebration saya nanti yang tak tau lagi pon tarikh.hahaha. Doakan yang baik2 saja untuk saya yea. 

Seronok sebenarnya bekerja dari rumah nie. Dulu pernah ada impian. Zaman hingusan, tak kahwin lagi, time sekolah menengah. Tak mau kerja, nak buka mcm butik ke, handle business sendiri. dan paling penting, anak2 saya yang hantarkan dan ambilkan pergi dan balik sekolah. Alah, macam cerita drama dalam tv tue. Ini kes terpengaruh dengan tv. hahaa. Bab butik tue mustahil kot, sebab tak dak minat ke arah tue pon. Bab hantar anak ke sekolah itu memang bila dah ada anak, mmg itu yang saya nak. Saya hantar, saya ambil. Saya uruskan anak2. Alhamdulillah bila bekerja dari rumah masa lebih flexible. Kita lah BOS kita lah KULI.
Nak cuti? Cuti lah, nak kerja overtime? Kerja lah!

Sebenarnya anda boleh buat business atau bekerja dari rumah dengan apa pon yang anda mahu dan anda minat. Tapi pastikan pulangan business tue dah berganda2 dari gaji hakiki anda, baru berani nak resign kot? 4 angka mungkin tak cukup kukuh. Tapi bila dah 5 angka, insyaAllah kukuh la sikit kan. 

semua di sini WAHM tau..Semua income dah menuju ke 5 angka dan ada yang dah 5 angka.  🙂

Sebenarnya group coaching kami ramai yang WAHM. Bermula dengan upline saya sendiri, Master Farhah, dia mmg WAHM. dan yang membuka mata lebih luas pasal nie, my nanny, Master Hanum, sebab dia dulu pon bekerja, tetapi resign juga untuk jadi WAHM. Nak resign dari kerja tetap bukan mudah, tapi nak bertahan bekerja pon bukan mudah. Nanti dapat gaji tak berkat pula sebab lebih fokuskan business. Jadi PILIHAN itu adalah perlu. Saya masih ingat lagi, saya tanya suami saya, “abang bagi tak sayang resign?” .. Suami selamber je jawab, Kalau dah 5 angka resign la. Abang sokong, abang lagi suka syg kerja dari rumah dan jaga anak”.. Then bila dah 5 angka, tanya lagi, are u sure? jawapan suami tak pernah berubah. Bila tgk angka2 makin bertambah, lagi yakin nak WAHM. Alhamdulillah, segalanya dipermudahkan. 

Ada orang cakap, duduk rumah lagi penat. YES penat wes.. Kerja tak pernah habis. Kemas sepah. kemas sepah. Lepas makan,1 rumah kena mop. fuhhh.. mencabar tue. Tapi itu kan tanggungjawab sebenar kita sebagai ibu, jaga anak2. Kalau mampu, kenapa nak tamak? dan yang penting jiwa tenang rasa lebih dekat denganNya. Anak membesar depan mata. Suami boleh balik makan lunch di rumah. Dan income pun alhamdulillah walaupon bekerja dari rumah. Tiada kata yang lain yang boleh ku ucapkan Alhamdulillah. Sedang mengejar satu persatu impian yang kurasakan mustahil sewaktu daku bekerja dahulu.Tapi kini ianya insyaAllah tak mustahil, makin hampir.. Doakan segalanya dipermudahkan yea.. ^_^
Jadi anda yang mempunyai pilihan, buatlah pilihan. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ini ke yang anda pilih? 
tak dapat bayang di umur 60 nanti macam mana.huhu. itu pon kalau umur panjang
Effa
0195738234 
dinkygurlz@yahoo.com
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!