Resepi Pavlova Anna Pavlovaa vaaaa~~!!

Hari ini nak share pasal masakan pulak. Saya tak der la pakar dalam masak2 nie. Tapi kalau bab kek, pencuci mulut yang cream2 atau cheese memang saya suka cuba. Sebab saya suka makan. Hihi. Ok kali ni nak share resepi pavlova. Sebelum nie adik ipar duk buat. Saya baru 3 kali je buat,senang sangat nak buat rupanya. 

Bahan: 

  1. Putih telur Gred A (kalau gred lain nanti pavlova jadi kecil
  2. Setengah cawan gula 
  3. Esen vanilla 1 sudu kecil
  4. Cuka 1 sudu kecil
  5. Tepung jagung 2 sudu makan 

Bahan utk topping:

Whipping cream
Buah2 omputih. Saya selalu letak strawberry, anggur dan kiwi. 

Cara2: 

  1. Putarkan putih telur sampai berbuih.
  2. Masukkan gula dan putar sehingga bertanduk. Peak ke orang panggil. Nak tahu mcm mana, bila kita terbalikkan adunan, adunan takkan terbalik. Hihi
  3. Lepas itu masukkan, esen vanilla, cuka dan tepung jagung one by one. 
  4. Masak adunan dgn suhu 150-160 celcius. 

5. Bila dah masak, biarkan di dalam oven shingga sejuk. Biarkan oven terbuka sedikit.
6. Sementara menunggu sejuk, kita buat topping. Putarkan whipping cream smpai menjadi mcm pekat. Jgn terlebih putar sebab boleh cair balik bila terlebih putar.
7. Sapu whipping cream ke atas adunan, dan hias dengan buah buahan yang telah dipotong.

Siap! Sejukkan dan Ready to eat! 

Saya tak jual pavlova nie.

Vitamin utk pecahkan lemak dan kolestrol selepas makan saya jual lah..

hahahhaha..

Saya hantu pavlova.. saya seorang saja habis 3/4, tapi berat, masih maintain… sebab ada rahsia tauu!!

kalau nak tahu sila hubungi saya yea!

Effa 019-5738234

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!