Indahnya Menjadi WAHM (Work at Home Mom) :)

Assalamualaikum! Hye!

Kali ini bersiaran dari halaman kampung tersayang. Dulu memang kerap balik. Selang seminggu mesti balik. Gilir2 dengan kampung di gurun. Sekarang sebab kekangan masa, jadi jarang sikit balik. Tapi masih kerap kalau dibandingkan mereka yang duduk diperantauan. hihi

Kali ini pulang sebab adikku yang ke tiga nak melangsungkan perkahwinan dengan tunangnya yang tercinta. acehh, power dak ayat aku ayunni. Rombongan Sarawak pun insyaAllah hari ini. 22 orang semuanya. kira rombongan lah kan? hihi.. My mom asal sarawak, jadi sekali ada kenduri macam nie memang keluarga dari sana akan turun. Alhamdulillah, insyaAllah nenek2 masih berkesempatan nak tengok saya dan adik2 kahwin. 
Tahun ini memang jadual pack. Hampir setiap bulan ada event,ada kenduri. Alhamdulillah, menjadi WAHM (Work at Home Mom) memudahkan segala urusan. Masa kita adalah flexible. Kita adalah bos kepada business kita sendiri. Gaji WAHM, melebih2 dari gaji yang “dulu”.. hihi.. Alhamdulillah
Bulan depan, insyaAllah nak pergi sambut Master Celebration my nanny Shaklee. Master Wan Fatihanum. Taknak jadi cucu derhaka. Tapi memang nak sangat pergi pun. Merasa aura dan menyedut aura. Sambil tue bolehlah bayang master celebration diri sendiri nanti kan? hihi. Bulan enam pula ada National Conference Shaklee, majlis penghargaan dan award untuk pada yang layak. hihi. Bulan Ogos, insyaAllah ke US, tajaan Shaklee. Free tau trip 7 bintang. Alhamdulillah layak 2 ticket. Mula2 ingat nak pergi umrah bulan 12. Tapi bila difikir-fikirkan balik, umrah insyaAllah nak pergi juga bulan 12, tapi tajaan sdn bhd dan bawa satu family. InsyaAllah semoga Allah permudahkan urusan kami nanti.
Btw, saya kat kampung nie. Bawa balik juga barang Shaklee. dan Alhamdulillah ada order dah pun masuk. Suami tolong bawak dan pos kan tadi. Tak tau lah buka ke tak pejabat pos sabtu nie. Anything for you wahai customer tersayang. hihi 
Kalau tanya saya tentang business Shaklee, bagi saya business yang tak susah pun nak buat. Of kos la mula2 rasa letih sikit. Banyak perkara yang perlu kita mulakan dan usahakan. Well said, kejayaan tak datang bergolek2. Nak sesuatu of kos kena berusaha. Usaha pun ada banyak jenis usaha. Usaha dengan cara yang salah akan buat kita rasa usaha kita tak berjaya. dan bagi yang lemah semangat, terus je putus asa. Bagi orang yang kuat semangat dan betul2 inginkan nak berjaya, mereka akan mencari kesalahan dalam usaha tersebut dan akan memperbaiki setiap tindakan yang salah dan takkan ulang perkara yang sama. Jika kita masih lagi berusaha dengan cara yang salah, makanya kita takkan menemui kejayaan. dan paling menyedihkan, ada yang tak nak belajar memperbaiki pun usaha yang salah. Jadi jangan hairan kenapa orang tersebut masih di takuk yang sama. 

hakikat dalam nak capai kejayaan.

Di dalam support group “rahsia” kami, (hanya yang menjadi ahli Shaklee dengan kami sahaja yang layak masuk) , segalanya ada di situ. Tunggu nak berusaha atau tidak je. Tunggu nak baca dan laksanakan saja. Saya tunjukkan jalan dan bagi bimbingan, anda sendiri kena berjalan sendiri mengikuti jalan tersebut. Of kos jalan tak semua lurus, ada bengkak bengkok. Ada jalan ada batu bata, ada halangannya sendiri. Kita kena kuat. kita kena dapatkan “kereta” atau “moto” bagi memudahkan perjalanan kita untuk mencapai kejayaan. haa faham tak? hihi
Oklah setakat itu saja sharing saya pada hari ini. Nak sambung tolong masak di dapur. Any order atau pertanyaan can directly contact saya di number yang tertera di bawah yea. Kami berbesar hati hendak menyambut anda menjadi Ahli Shaklee yang bersemangat tinggi, yang betul2 nak mengubah kehidupan dan mencapai impian anda. We are here for u! 🙂

Salam sayang dari saya.

Master2b Mamaa Adamia

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
                     https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!