Goda Suami dengan Kekalkan Keremajaan Anda!

Istilah makanan segera, “Instant’ , “3-in-1” sememangnya sudah tidak asing pada zaman serba canggih ini. Kita sebenarnya cukup taksub dengan apa saja yang membabitkan isi segera sehinggakan untuk sihat dan kelihatan muda pun ramai yang memilih cara ‘instant’. Contohnya untuk kelihatan cantik dan awet muda, ada yang sanggup berhabis puluhan ribu mendapatkan suntikan vitamin C, rawatan Botoks, sel stem dan surgery.

Tahukah anda, kita sebenarnya dapat mengembalikan keremajaan dan menghilangkan tanda-tanda penuaan dengan mendapatkan khasiat tambahan yang sesuai?
Proses penuaan paling ketara dapat dilihat pada lapisan epidermis iaitu lapisan bawah kulit. Khasiat yang cukup dan seimbang mampu menjadikan kulit lebih anjal dan awet muda. Kolagen merupakan salah satu daripada empat jenis tisu asas dalam tubuh manusia. Sebab itulah ramai yang mula sedar tentang keperluan kolagen dan terdapat banyak produk yang mula menggunakan kolagen sebagai bahan utama produk mereka.

Kira-kira 30 peratus daripada jisim tubuh terdiri daripada kolagen. Dari situ ia membentuk pelbagai tisu penyambung seperti kulit, otot, dan tulang rawan yang membentuk kerangka tubuh. Namun penghasilan kolagen akan mula berkurangan bila usia semakin meningkat. Paras kolagen mula menurun bila usia mencecah 20 tahun. 

Kulit merupakan bahagian paling awal pada tubuh yang dapat mengesan kekurangan kolagen dalam badan.  Tandanya kulit kita akan jadi kering, kasar, hilang keanjalan dan berkedut. Selain kulit, kekurangan kolagen juga akan membawa kesan negatif pada rambut dan kuku. Rambut akan mula gugur dan menjadi nipis, di samping hilang keanjalan dan keseriannya. 

Kuku pula menjadi lebih rapuh dan kadar pertumbuhannya menjadi perlahan. Jika anda ingin mengekalkan kulit yang muda dan berseri,cubalah ambil kolagen tambahan, diikuti dengan Vitamin C dan polifenol untuk meningkatkan semula parasa kolagen anda.

Kelebihan Kolagen tambahan.

 

Kolagen tambahan dapat membina semula serat kolagen untuk menggalakkan penghasilan kolagen pada lapisan dalaman kulit. Justeru,anda dapat memiliki semula kulit yang lembut, lebih anjal, licin, gebu dan muda berseri. Kolagen juga akan menggalakkan pertumbuhan rambut baru dan akan menjadikan rambut lebih kuat, tebal dan berseri. Polifenol kaya dengan antioksidan yang berkesan untuk mencegah kehilangan kolagen akibat ancaman radikal bebas.

Walaupun penuaan tidak dapat disekat namun hasil kajian menunjukkan ekstrak daripada tumbuhan semula jadi seperti Polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, European Elderberry dan lobak ungu boleh membantu proses penuaan berlaku secara sihat. Vitamin C pula merupakan elemen penting yang menggalakkan penghasilan kolagen dan tisu penyambung yang lain.

Gabungan polifenol dan Vitamin C yang kaya khasiat antioksidan juga terbukti secara klinikal sangat baik dalam menentang radikal bebas yang menyumbang kepada masalah penuaan kulit serta penyakit kesan penuaan seperti darah tinggi, jantung,kanser dan diabetes.

Kalau untuk awet muda ni, Saya memang cadangkan Vivix yang kaya dengan Kolagen dan Vitamin C semula jadi adalah produk yang paling ideal untuk menjaga kesihatan kulit, melewatkan penuaan dan menentang penyakit akibat kesan penuaan. Langkah antipenuaan hendaklah bermula di peringkat sel tubuh. Dengan memiliki sel sel tubuh yang sihat, sudah pasti badan turut menjadi sihat dan awet muda! Vivix membuatkan anda merasa 25 tahun lebih muda dari usia sebenar!

Inginkan Vitamin Shaklee dari saya??

COD kawasan Sungai Petani, Bandar Puteri Jaya dan kawasan berdekatan

Anda boleh hubungi saya di nombor yang tertera

sms@whatsapp effa 0195738234

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!