Aktiviti Mencuci Bilik Air bersama anak2! hihi

Hi!
Assalamualaikum!

Excited pula nak update blog. Walaupun line slow ya amat di bawah nie, tapi masih boleh bersabar. Tolong doakan penduduk di sini cepat2 mencapai 40% yea. Tak sabar nak ber Unifi semula. 
Btw, hari ini seperti hari-hari yang biasa. Saya yang suri rumah yang bekerja dari rumah (belum rasmi), tercari2 nak buat aktiviti apa dengan anak2 hari ini. Memang elok ajak anak-anak buat kerja sekali. Meransang motor2 skill yang ada. Sebagai contoh, boleh ajak anak-anak main masak-masak. Ajak anak buat kek. Ajak anak mengemas rumah. Tapi memang kena sabar tu lebih sikit. hihi
Tapi hari ini saya terfikirkan satu aktiviti yang tak pernah saya fikirkan sebelum ini. Aktiviti apa yea? Huhu.. Upacara membasuh bilik air! Menanam dan mengajar sikap menjaga kebersihan. Macam buat RPH pulak! Wah wahh!!!.. hahaha.. Alah, bilik air tak kotor mana pun, lumut2 sikit je. Tapi saja nak seronok ajak anak2 main air. dan sebelum nie pikir nak bagi main sabun pencuci lantai takut bertoksik plak.Takut beracun! Kini tak perlu risau, sebab kami ada Basic H! Pencuci serba guna. Memang saya gunakan untuk basuh segala benda, alatan rumah dan termasuklah cloth diapers anak. Bau freshnya memang berlainan kalau compare dgn sabun Kiddie Wash cosway yang aku guna dulu. Dan ciri lagi satu yang membuatkan saya guna Basic H ini ialah ianya lembut di tangan! Tangan i kan sensitif tahap power rangers Pink Neelofa! Opss! Gurau je okeh! Hahaha

Adam, cepat kemas mainan, kita nak mandi, nak basuh bilik air.. Adam seperti biasa dan ayat biasa..”Haa??” sambil buat muka tercengang-cengang. Setelah diugut banyak kali, barulah mainan dia habis dikutip. Then baru boleh mandi sambil basuh bilik air! Yehaaa… Cuaca sangat panas sekarang. Kami buat aktiviti nie jam 3 petang, mamanya dengan harapan, “Ya Allah, bagilah anak2 aku tidur selepas mandi ni,aku nak buat kerja”..Tido ke tak? Satg kita cerita lagi noh.. 
Adam lah paling excited.. Tuang setitik dua je Basic H ke lantai, buihnya banyak,apa lagi, lagi suka lah Adam. Sampai ke badan adik dia pun dia nak gosok dengan berus tau! Ohh my adam!. Btw sangat best lah cuci dengan Basic H, anak2 pun boleh sama2 tolong gosok tanpa perlu risau beracun ke apa ke. dan sangat lembut di tangan okeh.. Sebotol tahan.. hmmm aku rasa dekat 6 bulan dah nie. Ke lebih! huhuu.. Tak habis2 lagi sebotol Basic H nie!

Basic H Shaklee
Ok selesai saja kami basuh bilik air. Buat susu adam, susukan Damia, cuba teka, anak2 kesayanganku nie tidur ke tak? Jeng jeng jeng! Damia tidur 15minit, Adam?? Tidak sama sekali.. Haha. Abah balik excited je suruh Adam cerita aktiviti kami hari ini kat abah. “Kami basuh lantai” Adam cakap. huhuuu..

Pic lepas mandi. Gambar lama, bukan tadi, hihi

lepas mandi, main tudung saji.haha

Selamat mencuba.. Ehh nak order ke? 

Dapatkan Vitamin Shaklee dengan saya!COD sekitar Sungai Petani dan kawasan sewaktu dengannya!sms@whatsapp effa 019-5738234

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!