Set Kesuburan Shaklee untuk Wanita

Cuti sekolah hari tue musim orang kahwin. Maka asyik makan nasi minyak la cuti ari tue. Dan tahun depan macam biasalah akan sambut kedatangan baby yang kahwin hujung tahun ini. InsyaAllah. Kalau macam aku dulu, kahwin bulan 12, terus lekat, bulan 9 dah bersalin. Alhamdulillah. terlajak subur

hiasan semata2 mengandung bunting pelamin


Tapi ada yang tak bernasib baik.Ada yang kahwin bertahun-tahun masih belum dikurniakan cahaya mata. Hati mana tak runsing. Puas berubat dan macam2 petua dah buat. Tapi masih belum berhasil. Mungkin masih belum ada rezeki. Tapi semestinya jangan berhenti berusaha ya. 

Shaklee ada set kesuburan yang insyaAllah dapat membantu pasangan untuk mendapatkan zuriat dengan izinNya. Setakat ini set ini dah banyak membantu ramai pasangan. Ada yang dah lama kahwin, 3-5 tahun kahwin, setelah cuba set kesuburan Shaklee baru mengandung. Apa2 pun ianya jadi adalah dengan izinNya. Yang penting kita kena berusaha. 

Ok apa ada di dalam SET KESUBURAN SHAKLEE??

Entry ini kita cerita pasal SET KESUBURAN WANITA dulu yea. Fa cerita yang paling basic dan paling budget yang fa selalu suggest customer fa. 

Yang Pertama ialah GLA Complex.  

 

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Yang Kedua ialah B Complex. 
Untuk pengetahuan, kebiasaannya ibu-ibu mengandung akan diberikan vitamin B-Complex & asid folik apabila membuat pemeriksaan di klinik kerajaan. Namun, tidak ramai yg tahu vitamin B complex tersebut tidak merangkumi 8 kumpulan B yg utama yang penting iaitu :

1)      B1 – Thiamin
2)      B2 – Riboflavin
3)      B3 – Niacin
4)      B5 – Panthothenic Acid
5)      B6 – Pyridoxine
6)      B7 – Biotin
7)      B9 – Folic Acid
8)      B12 – Cyanocobalamin

Vitamin B-complex yang dibekalkan percuma dari Klinik Kerajaan hanya merangkumi 3 jenis kumpulan vitamin B iaitu B1 – Thiamin, B2 – Riboflavin & B3 – Niacin. Apabila si ibu mengambil vitamin B-complex dari KK & asid folic, mereka masih kurang B5 – Panthothenic Acid, B6 – Pyridoxin, B7 – Biotin & B12 – Cyanocobalamin. Bagi ibu hamil pengambilan vitamin B-Complex ini sangat penting terutamanya kepada mereka yg menghidap Diabetes. Hanya 1 tablet sehari diperlukan.
Ini yang paling basic yang fa selalu suggest pada customer wanita untuk hamil. Kalau ada keputihan, fa akan suggest tambahkan Alfalfa.. Nanti entry lain fa cerita tentang set lelaki pula yea!! ^_^

Jom kita layan testimoni!! Customer ini berjaya hamil setelah 5 tahun menunggu!! 

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
                     https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!