Cara Nak Pulihkan Demam Anak * Natural Remedies *

Bagi yang mengikuti perkembangan facebook fa (macam artis la pulak!hahaha) mesti tahu pasal Damia.. Damia kalau demam susah nak kebah kalau semata2 bergantung pada ubat demam. Ubat demam hanya bersifat sementara, hilang kesan ubat terus je panas balik badan Damia! Last time Damia demam disebabkan sangat2 berpanjangan 4-5 hari masih belum sembuh, damia kena warded. Kesiannya tengok anak mama kena cucuk dan drip.. Boleh baca pasal damia demam dulu di SINI.
Kali nie Damia demam lagi. Sesuatu yang sangat buat mama risau sangat-sangat sebab mama tak mau anak mama warded lagi sekali. Kali nie nekad nak buat natural remedies.. Sebab hari 1st demam tue, habes je kesan ubat memang demam balik.. Tak mau tunggu melarat sampai hari ke 4-5, mama pon memulakan misi.. 
Melalui pembacaan di dalam carian Mr Google dan sahabat alam maya, Cikgu Suzy, mama pon pesan suruh kawan beli apple cider Vinegar (ACV) nie dekat Fatimah Bakery.. Kat situ macam2 makanan dari Iran dan makanan sunnah banyak dijual. Lagi 1 yang penting utk misi nie, mama perlukan extra-virgin olive oil (EVOO) yang memang dah ada di rumah.

Memula mama mandikan damia.. mandi dalam air campuran ACV.. tuang dalam setengah cawan ACV, lepas tue mandikan..memang masam la sikit..tapi layannn… hahhaa… Yang ke dua, mama bakar bawang putih, then mama tumbukkan.. lepas tue sapu seluruh badan damia.. macam orang minyak la kejap.. mmg cukup2 mama kerjakan jadi mmg puas hati la cuti jaga anak demam.. huhu..lepas tue demah plak.. demah guna kain lembab.. kering demah balik…kering demah balik..non stop.. ohh sebelum terlupa.. mama bagi damia 1 sacket Nutriferon.. sapu Minyak Herbatussauda dan Minyak jerslin oil selepas mandi..

Malam nak tidur mama buat ACV sock..rendam sock dlm ACV + air skitt.. then pakaikan..lepas tue pakai lg 1 sock yang kering.. 

Alhamdulillah.. Damia pulih dari demam keesokkan harinya.. Setelah gigih mama mandi, lumur bg makan… Malam tue letak kepala terus pengsan.. Letihh sangat..berbaloi lah mama letih..anak mama dah sihat esoknya!!

Tapi mama masih buat Garlic sock dan bagi 1 sacket nutriferon.. Nak tingkatkan balik sistem imun badan Damia..


Ok meh la layan gambar la pula!

nutriferon kami sekeluarga

ACV dan EVOO

**Saya tak tipu..bukan omong kosong**
Nak order VITAMIN SHAKLEE tekan no ini
sms@whatsapp effa 019-5738234
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!