Kebaikan Garlic Shaklee

Siapa suka makan bawang putih sila angkat tangan! hihi.. Siapa suka, rasanya nak makan mentah-mentah tue mesti tak dak siapa nak makan kan. Tapi garlic bread macam di pizza hut tue sedaplah pulak kan.. Ok jom kita baca kupasan tentang bawang putih ini..

Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam:
-membunuh parasit,
– membantu dalam sistem pernafasan,
– perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah.

Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia. Kajian saintis menunjukkan setiap 100 gram bawang putih mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms). 
Kandungan nutrien ini memberikan bawang putih sebagai sumber mineral utama untuk kesihatan manusia.
Selain berfungsi sebagai anti bakteria, bawang putih di dapati sangat baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser. Menjadi satu budaya di Korea dimana orang-orang tua memakan bawang putih mentah di kebun dan kuil. Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah dalam kardiovaskular manusia. Kajian lain nyatakan ianya dapat kurangkan kandungan gula dalam badan dan mngurangkan batuk

Haaa banyak kan khasiat bawang putih ni. Memang terbukti dari zaman dahulu kala, dari turun temurun memang bawang putih ini berkhasiat tambahan lagi sebagai antibiotik. 
Shaklee pun ada Garlic tau.. Garlic Shaklee dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA sewaktu musim panas. 
Memang banyak garlic yang ada di pasaran, tapi yang membezakan dengan garlic Shaklee ini, tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic TULEN yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar! 

Kebaikan utama Garlic Shaklee:

  • Mengandungi spearmint – mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi – mempertingkatkan sistem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • Menghalang Alergi – Mempertingkatkan sistem imun berkaitan dengan sensitive, sinus, alergi, asthma , selsema dan hepatitis.
  • Mempertingkatkan Sistem penghadaman
  • Memoderatkan Tekanan darah tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Membuang bahan kimia dari badan. 
  • Menurunkan kolestrol 
  • Mencegah kanser
  • Menstabilkan Glukos
Banyak kan khasiat Garlic Shaklee? Tak sakit pun baik ambil Garlic Shaklee nie sebab bagus untuk sistem imun dan ketahanan diri. Jadi kalau nak order cepat-cepat la hubungi saya yer.

Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
                     https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. July 9, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!