Kebaikan GLA Complex untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak

Hari nie nak story mory tentang GLA Complex. Bagi sesiapa yang tak tahu, meh nak bagi tahu. Setiap hari fa akan ambil sebiji GLA Complex nie. Untuk apa? Nanti fa citerrr kat bawah yer. Yang pastinya memang rasa kelainan ambil GLA nie.
Kalau nak tahu, GLA adalah singkatan kepada Gamma-linolelenic acid. Brand selain daripada Shaklee pon ada jual GLA nie. Tapi yang membezakan GLA Shaklee dengan yang tersedia di pasaran ialah, yang berada dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan kebersanan dan kestabilannya.

Manfaat Utama:

  • Herba Tradisi yang dipercayai – Borage ialah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retansi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus
  • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser – GLA adalah anti- oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki kulit- eczema, alergi, kegatalan,kulit kering, bintik penuaan, tinea dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – yang nie mesti ramai orang suka sebab ianya merendahkan kolestrol
  • Menghalang tekanan darah tingggi
  • Memperbaiki tekstur rambut – memperbaiki rambut kering dan gugur
  • Terbukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaaan anak autisma dan sukar memberi tumpuan belajar dan hiperaktif.

Banyak kan kebaikan GLA nie. Fa memang setiap hari ambil 1-2 biji. Memang terasa kelainan kulit tue. Period pon makin teratur (al maklum la menyusu nie period kan gelong). dan Rambut pun dah tak kering dan gugur dah. dan GLA ini bukan sahaja untuk wanita sahaja. Tapi juga baik untuk kanak-kanak dan lelaki tau!! 
Berminat?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
                     https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com
    Berminat tentang produk Shaklee?
    Hubungi saya sekarang!!
    Your Shaklee Independent Distributor
    Mamaa Adamia
    ♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
    ♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
    https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
    ♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge

    error: Content is protected !!