Selalu Demam, Selsema dan Lemah Sistem Imun?

Ramai yang tertunggu- tunggu bulan ini promotion apa. Termasuklah aku, lambat pula dapat tahu hari kali ni..huhuu.. Ting! Bunyi sms! Sms dari Shaklee! Cer teka promotion April 2013 promotion apa? Jeng jeng jeng.. Time aku type nie ramai yang dah tau nie. Betul tak? Ke ada yang tak tahu lagi? ok sudah- sudahla membebel. Promotion April 2013 ialah Nutriferon!! 

Aku suka giler Nutriferon nie! Sebab pe? Aku lah pengguna setianya.. Menggunakan bila badan kena serangan virus yang menyebabkan demam dan selsema. Aku paling tak suka makan ubat! Yes ubat! Vitamin aku suka makan, sebab bukan ubat. Ubat bahan dia apa? Dadah tau! Setiap kali makan ubat, mesti badan jadi lemah sementara nak recover balik. Tambah pula ubat selsema. Aku cukup sensitif bab ubat selsema. Sebab aku kan menyusu. Nanti salur kat anak pula! Aku pernah story dalam entry kat SINI pasal aku makan Nutriferon time aku demam ari tue! Cer baca.hihi





Aku duk pot pet pot pet pasal Nutriferon, orang tahu ke Nutriferon ini apa? Jom baca di sini!

Apa itu Nutriferon? 

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.

Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set  ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya? 


Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu,demam,cancer,asma…tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan..kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar


Bagaimana ia bertindak? 

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan



Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.


Cara pengambilan :

  • Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
  • Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air. Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.



Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?

  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


Oh lupa nak sebut. Nutriferon nie sedap. Manis buah rasanya! So jangan risau. Fa makan begitu sajaa!! hihiii


SMS@Whatsapp effa
0195738234
Berbaloi-baloiiii




Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!