Rahsia Anak Sihat dan Bijak

Setiap ibu dan ayah inginkan anak mereka mempunyai tahap intelektual yang tinggi, berpotensi, bijak, kreatif, rajin belajar dan seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah.
Berdasarkan penyelidikan yang dibuat, di bawa  merupakan beberapa nutrien penting yang membantu perkembangan otak yang sihat untuk kanak – kanak yang sedang membesar.
Multivitamin
Multivitamin memberikan asas nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tunbesaran yang sihat. Ia mengandungi vitamin yang perlu seperti B Complex yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem yang baik.
Vitamin C
Vitamin C membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting untuk kanak – kanak kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran mereka. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demam selsema yangh sering menyerang murid – murid sekolah. Vitamin C juga perlu untuk mengekalkan integrasi antara sel dan menyokong kesihatan mata.gigi.gusi,tulang,otot dan peredaran darah di kalangan yang sedang membesar.
Omega – 3
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak “baik” yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3.  Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam Omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajat,kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga menunjukkan dapat menyokong keseimbangan emosi dan sikap yang positif dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua kelak.
Lecithin
Lecithin soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan komponen neurotransmitter asetilkolina yang terlibat dalam proses penghantaran mesej ke otak dalam sistem saraf. Akademi Sains Kebangsaan telah mengiktiraf yang kolina merupakan sumber penting dalam diet seharian kerana pelbagai khasiat yang dimiliki terutamanya untuk kesihatan otak.
Protein Baik
Protein Baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi daripada protein diperlukan untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok – blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuklah sel – sel imun, sel – sel darah merah, enzim, otot – otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.
credit from Shaklee Today

sms@whatsapp effa 0195738234
 Baca lagi tentang Imun Booster anak-anak di SINI
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Effa di sini!