Sendi..kerana dirimu begitu berharga..


Assalamualaikum n Salam Tahun Baru 2013
 
Hari pertama dalam bulan pertama pd tahun 2013..ape istimewanya hari ni?huhu
 
Introducing………..JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE…
 
ok,bulan Januari adelah bulan istimewa utk produk JHT ni
istimewanya kerana produk ni menawarkan promotion price
BELI 6 PERCUMA 1 
beli satu? even xpercuma ape2 tapi hargenya tentulah harga yg super duper special..huhu
 
jom kite tgok apekebendanya JHT ni ye..
 

 
 jengjengjeng!!!
 
inilah rupenya JHT ni..dalam satu botol ade 60 bj..sehari hanya ambil 1 bj..so sebotol boleh tahan utk 2 bulan..hargenye plak camane?? biarlah rahsia..nak tau boleh pm sy..hehe
tp yg pasti hargenye xsampai seratus pun..punyerlah murah..kalo nk beli utk mak ayh kite tu berbaloi-baloi tau! demi kesihatan mereka..xkan tu pun nk berkira kan??
 
ok, sebelum beli produk ni kena la tau dulu ape khasiatnye..camane ia boleh bantu kite..dan paling penting kena tau ape sebenarnye sendi ni..jom kite tgok

 
haaa..
ni la dia sendi nye..
as a facts..manusia ada 360 sendi mendi nie..byk kan?? ia adelah bahagian bdn yg paling baaaanyaaak kt dlm bdn kite..dats y kite kena take an extra care of our sendi ni..
 
jom kite explore lg sendi2 yg ade dlm bdn kite..
 
 
Dr. Hamid Ahmad Hamid dalam bukunya “The Journey of Faith inside the Human Body”, mengesahkan terdapatnya 360 sendi pada tubuh manusia seperti yang disabdakan oleh Nabi SAW 1400 tahun yang lalu , iaitu seperti berikut:
 
147 sendi di tulang belakang
25 sendi antara tulang belakang
72 sendi antara tulang dan tulang rusuk
50 sendi antara tulang bahagian luqaimat (lumbar?)


24 sendi di dada
2 sendi antara tulang sternum dan thoracic cage
18 sendi antara tulang dada dan tulang rusuk.
2 sendi antara klavikula dan skapula (tulang belikat).
2 sendi antara skapula dan dada


86 sendi di hujung teratas 
2 sendi antara tulang scapular
6 sambungan antara siku.
8 sendi antara pergelangan tangan
70 sendi antara tulang tangan


92 sendi di hujung terbawah
2 sendi pinggul
6 sendi antara tulang lutut
6 sambungan antara pergelangan kaki
74 sendi antara tulang kaki


11 sendi di pelvis
4 sendi antara vertebra tulang ekor (coccyx)
6 sendi antara tulang acetabulm
1 sendi sumphysis kemaluan 


dalam hadith pon ade sebut pasal sendi ni tau..

‘Aisyah RA meriwayatkan bahawasanya Rasulullah SAW bersabda:

“Setiap manusia telah diciptakan dengannya tiga ratus enam puluh sendi. Oleh itu sesiapa yang mengagungkan Allah, Bersyukur kepadaNya, bertahlil, memuji Allah, dan mencari pengampunan dari Allah, dan mengalih batu, atau duri, atau tulang dari laluan orang ramai, dan mengajak kepada kebajikan dan melarang daripada kejahatan, dengan sendinya tiga ratus enam puluh, ia akan berjalan pada hari akhirat dengan mengeluarkan dirinya dari neraka.”
[HR Muslim]


Buraida meriwayatkan bahawa dia mendengar Rasulullah SAW bersabda:

“Setiap orang mempunyai tiga ratus enam puluh sendi, oleh itu ia harus memberi sedekah untuk setiap satu dari nya.” Ditanyakan kepadanya: “Ya Rasulullah, siapa yang mampu berbuat demikian?” Rasulullah SAW menjawab:“Kalian boleh menimbus kahak yang mungkin kalian temui di dalam masjid, atau mengalihkan batu, duri, atau tulang dari laluan orang-ramai. Jika kalian tidak mampu berbuat demikian, solat dua rakaat Ad-Dhuha sudah mencukupi. “
[HR Abu Dawud, disahihkan oleh Albani]
 

 haa..tengok..dalam hadis pon ade ckp kena jg sendi mendi kite ni betol2, sbb nt sendi2 ni la yg akan berjalan bwk kite ke destinasi utama kite iaitu JANNAH..a.k.a syurga..

nak masuk syurga x kite ni? nak mak ayah kite masuk syurga x?org mcm sy ni da xde mak ayah,korang yg masih ade insan2 mulia ni silalah berbakti sebelum mereka pergi meninggalkan kite..

salah satu caranya ialah melabur sedikit duit (seriously sedikit berbanding ape yg telah mak ayah kite korbankan utk kite), xsampai seratus pon ye..utk belikan dorang JOINT HEALTH TABLET SHAKLEE nie..supaya sendi2 dorang sihat..sihat tubuh bdn dorang kite jg yg bahagia kan?

ok now nak tau la JHT ni bertindak camane..JHT= bunyik cam jahat je kan?? tp sebenarnye sgt laa baek utk kesihatan sendi ni..hehe

1- Menyokong keselesaan sendi


Ekstrak Boswellia : 

 


– Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.

– Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

 

 
2- Bertindak sebagai kusyen


Ekstrak jagung : 

– Membantu mengekalkan tulang rawan

– Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi.

– Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible. dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.
 
 
 
 
 
 
 
 

3- memelihara tisu penyambung yang sihat
 
 
Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C merupakan nutrien terpenting dalam kesihatan sendi. ini kerana zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.
 
 

ok now da tau ape itu sendi, camane ia befungsi kat dlm bdn kite..da tau ape itu JHT..mcamane dia bertindak ke atas sendi kite..so ape lg?? skg adelah mase terbaek utk dptkan produk JHT ni tau..xdptkan skg sgtla rugi sbb promotion price hanya utk bulan JANUARY shj..

jom pakat ramai2 beli JHT..lagibyk beli,lg murah hargenye! berminat pm sy ye..tatatititutu

WASSALAMUALAIKUM W.B.T

 
 
NAK ORDER DGN HARGA ISTIMEWA?

https://www.facebook.com/mamadamdarwisy
https://www.facebook.com/LiveLifeHealthyWithShaklee
SMS@WHATSAPP 0195738234 

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!