My first time tinggal damia jap kat tok tam a.k.a bs!

Bismillah..

Fuuhhh…sebenarnya tak boleh layan sangat kerja kat umah nie..stop kejap ambil masa untuk diri sendiri untuk riadah..so aku stop la kejap riadah online pakai lappy..aku tak puas pakai tab..tapi kalo sebelum tido, selagi tab tue tak habis baterry, selagi tue la aku duk online..
Slimming suit dah sampai semalam lg..CCPP pon dah sampai, so hari ini aku decide nak g pos sendiri..aku boleh je nak suruh en somi (memang selama nie dia yang poskan, tq syg)..tapi aku decide nak pos sendiri sebab nak settlekan benda2 lain sama..jadi tadi aku pon hantar la putera puteriku kat tok tam diaorg..risau gak..mia aku akui, suka nanges! manja lebih agaknya, yer la, anak mama duduk lama dalam wad! selalu nangis sorang2 dalam inkubator tue sampai terbiasa balik d rumah pon macam tue agaknya! (andaian aku je la!huhu).. 
Selesai je hantar anak2 tadi, terus aku ke bank, bayar hutang..hidup takkan lengkap tanpa hutang..chewah..hahahha.. Alang-alang aku dah dekat BSN tue aku pon tanyalah pasal kad kredit aku yang tak bley guna tue..tak tau pasal pa, tak boleh guna (Allah tak bg hutang la tue)..aku nak kumpul point, sbb tue guna, pastu byar penuh balik..huhuuu..test punya test tak dapat nak mengetahui sebab so kena tukar kad la..aku pon ok je kata kat teller BSN tue sebab swap2 nie jarang guna pon..cuma bg wujud gak kad tue kalo2 berguna time emergency..who knows? Teller tue tanya, cikgu ke? aku dengan muka blur jawap, a’aah awat? dia pon senyum, suh aku tukaq kad terus beb..kad kredit khas untuk cikgu..interest lebih rendah di samping kelebihan2 yang lain..kad sebelum nie interest 11%+..yang nie 8%+..aku pon setuju je la..benda menguntungkan, why not..kad tue namanya TEACHERSCARD dgn kerjasama Yayasan Guru Malaysia Berhad..nie flyers aku dapat..
mcm muka sha la plak..huhu
Pas je settle bayar hutang2..terus pos barang2..malangnya aku tersedar ada yang tertinggal..kelam kabut sangat sampai tak sedar pon bag barang lagi 1 tertinggal..tak pe la, esok la pos..nak buat macam mana..huhuu..perut dah berkeroncong, habes la diet aku…skip meal la plak..lunch tak makan..aku sedang berdiet dgn caraku sendiri..tunggu keberkesanan dia nanti aku share..huhu..
Semalam aku meroyan tak larat kan..letih sgt..so aku decide nak manjakan dirilah kejap..so g singgah la ke De Touch Salon td nie..yang best kat sini ada tempat muslimah..khas untuk wanita..siap ada bilik solat lg..memang aku kagum..last time aku p tak dak lg bilik solat..cer bayang tokey cina bley wat mcm tue nak tarik customer..tapi service situ memang tip top..aku suka..biar mahal skit, janji puas hati.. tiap2 kali aku p mesti diaorg kena main kuiz teka umuq aku..hahaha..diorg ingat aku 20, 21, gitu..mudaanyer i..padahal dua anak dah u..dah 27 tue..huhu~siap cakap lagi,”u nie kalo free hair kat luar, org tak tau u cikgu n anak dua org ooo”..aku sengih je la..zaman itu sudah habis..sudah cukup cukup sudah..insap :b

Balik terus berkobar2 ambil damia n adam..adam seronok sebab ada kwn2 baruuu…kakak n adik, anak officemate en somi..damia? mak tam gtau cakap lagi sakan dari adam kecik2 dulu..nangis kuat..huhuuu..
Balik je rumah en somi tgk rambut baru..kena puji…kembang semangkuk..wakakaka…syok la kena puji, memang tujuan nak cantik utk suami..yer, hanya untukmu syg..jiwang seketika.. ;b

 Aku potong mcm nie..rambut baru aku , tp pesyen lama aku dulu la, bob cut..mcm nie..rasa muda uols!hihi
 
**sudah jadi ahli shaklee, sapa nak beli harga special pm aku..hihii..
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!