Mia’s appointment @ HSAH

Bismillah..

Hari nie mia ada temujanji dgn pead kat hosp..sebenarnya appoint kul 8..tapi biasa lah, janji melayu kan..hehe..kul 11 lebih baru sampai hospital..kali ini dengan adam pon ikut sekali..cadang nak hantar adam umah mak tam, tapi dengan lewat dah, so angkut adam sekali je la..kelmarin cuti 1 malaysia..so kat hosp tadi memang ramai gilaaa…no kami ialah 122..n no skrg ialah 80+..cer byg..tue la..padan muka sama kan..mai lambat lg..hehe..

tunggu pnya tunggu..pggil timbang berat n ukur pnjng n lilit kepala..yang aku ingt, berat damia 4.17kg..alhamdulillah..naik dgn jayanya..syukur..

pastue tunggu lg..kali nie agak lama tggu..sampailah 100..tetiba dgr org panggil nama aku..’baby of Nur Effa Shareen’..waaa..sronok aku..diorg bwk jmpa pakar nie..yg aku xpnh nmpak kelibat dia dlm wad sblm nie.pakar2 kanak2 yg lain kebanyakannya smua pernah jmpa d wad dulu..nama aku xtgk..lupa plak..

kali nie doc laki..very soft spoken..aku pon mnyuarakan kerisauan aku…

Aku : Doc, my baby selalu muntah la..muntah susu dalam kuantiti yang banyak..dalam sehari adalah, 3,4 kali muntah tue..

Doc : (sambil belek kad)..jgn risau..xdak pe2..cuma bila pas nyusu tue jgn baringkan terus..bg baring 45′ kalo nak bg baring pon.xder pe2 yg perlu dirsaukan sebab berat baby naik dgn baik..kalau berat turun or tak naik, itu kena risau..

(perbualan lebih kurang mcmnie la..haha)

satu lg yang aku nak share, doc tanya aku stat keja bila..n aku terus je bgtau aku sambung cuti lg sebulan..doc ckp kalo mampu, jaga baby sndri smpai baby besar skit..sbb baby prem tak sama mcm baby lain..takot pengasuh tak tahan nak jga n wat mcm2 kat baby..bila dgr doc ckp mcm tue lg aku tak ragui kputusan aku amek cuti tanpa gaji sebulan..aku tau aku buat keputusan yang baik utk anak..xpe mia, duit boleh dicari..tp sbln je la..pastue mama kena g sek gak 3 mggu sebelum cuti sek hujung tahun..mintak2 damia time tue dah ok n kuat skit..kalo ikot hati nak smbung je cuti smpai cuti sek..tp bnyk urusan kat sek nak kena settlekan.yer la aku cuti bsalin pon mngejut..xsangka nak bsalin awl..Allah lebih mengetahui..pasti ada hikmah d sebalik kejadian tue..

ok after check damia, n doc puas hati..doc bg tarikh lg 4 bln baru p hosp plak..next year! so lega la sat.. 🙂

ok jom layan pic plak..yg aku sempat captured dgn bb..caption buh xbley buh bwh pic..pkai apps tab nie xbley wat la plak..

1st pic..mama balut mia sbb sejuk..p/s heranlah tgk parents yg bwk bby diorg g hosp yg sejuk beku tue pkai skirt pendek n sleeveless tak bselimut apa pon..pastue bby tue mmg nanges..mna xnanges, aku pon sejuk..+ lg bby..pelik2..aku bungkus mia, sdap je ,mia tdo..huhuuu

2nd pic..no aku, 122 okeh! hahaha

3rd pic.. gaya macho seorang abg mnum ssu smbil tgk kungfu panda..haha..



Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!