Cooking & Eating!

Bismillah..

Tajuk hari nie masak2 yer..so jom kita cita pasal masak n makan..huhuu..

Settle je masak, mkn, tak habis2 lg keja..sapa kata kerja surirumah nie mudah..ianya xpnh mudah..kerja xabes2..+ adam tak habes2 merengek..naseb baik adiknya tidoo..tapi mood hantu pe tah siang td..rasa nak marah2 je.cian adam la..takkan aku nk period kot..huhuu..

Hari nie seharian wat projek masak2..lunch, wat makaroni..resepi sendri..aku namakan, makaroni cheese adamia..hahaha..bahan resepi smua yg ada kat umah je.aku main lempaq2..yang penting sedap..hahaha..stg aku share resepi kot2 ada yg nak wat kt anak..senang ja..adam makan dinner td 36+ makaroni tue..hahha..abah sampai kira sebab nak tau adam makan banyak mana..huhu..lunch td adam takmo, agaknya time aku nk bagi adam makan lunch td dia kenyang susu lg sbb baru pas mnum susu..

Masak untuk dinner plak, aku wat paprik ayam, ikan goreng, dgn sambal kicap..kak cik wat nasi minyak..hujan2 tadi perghh mmg makan + la bg aku yg amek nasi sikit 1st round kunon2 nak diet..hahaha..

Lepas habis masak dinner, aku tgk frosting cream cheese yang carrot cake tue ada lg..so dlm kepala trus pkir nak wat cream puff..semua d hujung jari sekarang..huhuu..1st time wat..piping rosak so bentuk mcm2..hahaha..overcooked so cream puff aku jd rangup..tak selembut yang diimpikan..haha..tp bila sumbat cream cheese tue..perggghh..mavelesss..rosak diet aku n k.cik mlm ni!hahaha..

*cuti mcmnie bolehlah masak macam2..stat keja nanti tak dan dah wehh…

pic kredit to pakcik google yer..

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!