18 July 2012..my lil damia discharge!! yeaaa :)

19 July 2012..cukup sebulan aku berpantang dan damia, cukup 1 bulan telah dilahirkan ..n Alhamdulillah..perkembangan damia memberangsangkan..berat pon naik ok…1.38 to 1.29 to 1.32 to 1.55 to 1.68 to 1.81 yang membolehkan damia discharge. and 17 july aku n damia discharge dari hospital..sebelum discharge, doc telah pesan mcm2 kat aku..yg membuatkan aku naik takut nak bwk balik damia d rumah.takot  sangat kalau apa2, xdak doc or nurse kt rumah. Sebelum balik doc telah ajar aku n en somi cara buat CPR kat baby kalau baby tiba2 berenti bernafas..baby tak cukup bulan nie boleh tiba2 brenti bnafas sbb otaknya yg msih belom matang..n doc juga telah pesan, jauhi dari org ramai..kenduri jgn buat lg..sebab tue aku x update kat wall tentang damia boleh discharge..maafkan kwn2, n sedara2..nanti damia besar skit kita jumpa..bkn xtak bg mai rumah, tp tak nak n xberani nak amek risk..sbb baby prematured sgt mudah sakit..sebelum discharge doc tnya, di rumah ada yg batuk n selsema tak or demam?kalo ada, doc xbg discharge lg. golongan yg sakit mmg xbley dekat lngsung dgn baby pramatang nie. Kalau bby pramatang sakit kena duk wad balik..baru2 nie jiran sebelah dtg rumah..aku tgh susukan damia d depan..si jiran nie anak dia batuk n selsema, n dia pon duk batuk..terus aku msuk dalam bilik..m.maaf la..maybe nampak kurang sopan, tp demi anak, aku xmau amek risk…biar la org nak kata apa pon..
Selepas discharge nie, hospital boleh dikatakan rumah ke 2 la..macam2 follow up kena pegi..tp demi anak, nak bg sihat, mama xkesah..asalkan anak mama membesar dengan sihat..ada 4 appointment dgn pakar2 yang berlainan..n 1 klinik checkup biasa tue..so semua 5 appointmentlah..banyak kan?hehe
Aku masih ada masa lebih kurang 2 bulan lg sebelum cuti bersalin aku habis..hrap2 dlm msa 2 bln nie damia besarla skit sblm pengasuh nak jaga..kalo masih x harap, aku rsa macam nak amek unpaid leave cuti menjaga anak selama 30 hari..tp tak bergaji la aku sebulan..xboleh la shopping2..huhu..
Btw, adam? Mcmna penerimaan dia..sgt suka la ada bby..tp dlm msa yang sama jeles laaa..maafkan mama syg, mama kena bg perhatian lebih skit kat bby..nak buat mcmna..tp mama syg adaamm ketattt ketattt…skit pon xkurang tauu..
::: waktu publish post nie (28 July) , aku sndri sdg batuk2..setiap kali pegang damia, pakai mask n pkai sanitiser dlu..dah berapa hari xcium damia.. 🙁 #redha#
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!