Unexpected Premature Birth

Assalamualaikum..

dah lama tak update blog..dah bersarang labah-labah, tikus semua ada..hehe..
seingat aku ada entry pasal aku mengandungkan adik adam kan? mengandung kali nie memang lain macam sikit..alahan pon lama..sampai mengajar sesi pagi kena tukar ke sesi petang la..huhu
pastue mengandungkan adik adam, aku pernah jatuh “bersama-sama” dgn adam di dapur..banyak hari gak la MC tue..3 hari gak tue..
17 JUN 2012
Semalam baru balik dari Gurun, so hari cuti sempena israk mikraj nie memang amek masa nak buat kerja rumah..3 kali basuh baju..penuh di penyidai..kemas dapur, rumah, n iron baju stock seminggu untuk sekolah..petang tue legaaaa..semua dah settle kerja rumah..masak pon dah settle..adam plak merap semacam je hari nie..puas kena marah la..pastue nyesal plak marah..duk jer relax dpn tv tue dgn adam lepas pujuk adam…sambil tgk cartoon..tetibaaa…rasa panas jeee kat seluar..eh, aku kencing ke..xkan kencing tak sedar kot?then g check kat toilet, ada air jernih keluar..sikit…ssikit..tapi menitik2…aku panggil en somi..”B, bb rasa bb pecah air ketuban la..”..en somi terus sruh baring rest..dlm masa yang sama masing2 pikir nak buat pe..aku pon g pkai pad dulu..dlm 15 minit mcm tue cakap kat en somi kalo g hosp kompom kena tahan..adam plak sambung merap, aku p gatai dukung adam plak..mana nak tau kan..pas adam ngamuk2 nak tido, akhirnya adam pon tido ats katil, dgn skali aku la baring, tetibaaa..banjir je atas katil..aku leaking lg!!kali nie mmg bnyk..lg bnyk..bertakung je air bila lapik dengan plastik..subhanallah..dlm otak mcm2 dah pikir..en somi mula kemas barang nak bawak ke hosp..pastue terus ke hosp, selepas hantar adam..p la serah diri walopon xrasa sakit..bermulalah episod d hospital…
18 JUN 2012
macam biasa. pg2 doc pakar akan check la…yang check aku d wad kenanga 11 tue dr Ridwan..soft spoken je orgnya..dia ckp..kemungkinan besar akan bersalin awal..plg awl dlm masa seminggu nie…plg lambat diorg cuba akan hold sampai 34 minggu..so siap sedia lah..duk hosp sampai bersalin..dr tue siap gtau lg, “bgtau cikgu besaq yg akan cuti lama nie tau”..huhu..so episod rindu kat adam pon bermula..

 

19 JUN 2012
12 am..aku rasa sakit macam senak2 tue sikit2..aku ingat biasa je kot..mengeras je bdk kecik nie..pastue aku belek jam..kalo tgk kat FB aku ada aku pos..1.38, 2.02..waktu aku sakit..aku kira..n aku perasan makin jarak dekat n makin konsisten plak sakit aku..bila aku sedar dah sakit konsisten..stiap 10 minit dh sakit, aku pon tekan butang panggil nurse..dia pon suh check bukaan, 3cm! alamakkk..adik dh nak keluar dah ke..adik duduk la dulu..mama xkesah kena tahan d hosp..nurse suh baring dlu n gtau kalo sakit makin truk..duk baring jap jeee..aku tak tahan sgt dah..aku tekan lg butang emergency, doc check 4cm!! ok mama redha adik nak keluar awal…hrp2 smua selamat…aku diturunkan ke labor room..sakit kali nie sgt TAK sama dengan adam..adam dulu alhamdulillah mudah..kali nie sgt berbeza..subhanallah..rzeki aku kali nie..aku redha..turun ke labor room dlm jam 6.00 pagi..jam 6.58 aku selamat melahirkan puteriku..alhamdulillah selamat..mama redha walopon anak mama xckup bulan lagi..adik adam dilahirkan secara normal berat 1.38 kg…
my lil’ princess..cpt sihat yer syg..
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One Response
  1. June 24, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!