Sebab mama pakaikan CD kat adam!! :)

Ok..sudah berhabuk aku punya blog.kali ni nak update tntang CD a.k.a CLOTH DIAPERS..ramai yang tak tahu lg tentang cd nie..n ramai juga yang dah tahu tapi masih belum tahu sepenuhnya (ayat apakah ini?) hahaha..
sexy x adam?huhu

mai aku nak cerita details skit pasal CD nie..CD nie konsep sama je seperti lampin kain..ala, yg boleh dibasuh2 tue..bezanya ianya telah dimodenkan lagi..boleh tahan hingga 3-4 jam atau lebih..bergantung pada jenis CD dan INSERT..
nie cara nak pakaikan CD! senang je kan??
Ada segelintir ibu yang menganggap berCD nie menyusahkan diri jer..yer lah, kena basuh, lipat..nanti aku terangkan betapa senangnya berCD ini sambil menjimatkan duit dan baby pon selamat dari bahan kimia dan peluntur yang ada di lampin pakai buang..
paling aku suka berCD nie sebab cute mute..macam2 design ada..kat rumah jarang lah adam nk berseluar sbb CD dia dah comey dah..dengan ponggong montok tue..hahaha..
ok jom kita buat pengiraan lampin pakai buang (DD) vs cloth diapers (CD)..

sekeping DD 0.60 

sehari baby guna kira2 6 keping DD..dan paling lama rasanya anak akan pakai lampin until 3 years..

0.60 x 6 keping sehari = RM 3.60 

RM 3.60 x 30 hari = RM108.00
RM108.00 x 12bulan = RM 1296.00
RM 1296.00 x 3 tahun = RM 3888.00
kos DD untuk seorang anak selama 3 tahun ialah RM 3888.00.
mari kita kira kos CD pulak..
sekeping CD yg tak mahal sgt n tak murah sgt, katakan RM 20.00 sekeping..org akan kata..mahalnya..hrga lebih kurang satu pack pampers..sabar yer..kita kira dulu!! :))
ok katakan kita beli 10 CD.. 

RM 20  x 10 = RM 200

tapi kalau jumlah CD sikit maka si ibu ni kena basuh tiap2 hari la pulak sebab takot esoknya anak tak der cd nak pakai..nak selamat beli 20 cd..kalau beli 20 cd boleh basuh 2 hari sekali..

RM 20 x 20 = RM400

RM400 tue boleh pakai sampai umur 3 tahun!! cuba bandingkan kos DD penggunaan 3 tahun RM 3888.00!!

RM 3888.00 – RM400 = RM 3488

RM 3488 tue boleh isi ASB anak or tabung haji kat anak kan?

so fikir-fikirkan.. :))

p/s : entry tntang cara basuh n betapa senang basuh n lipat akan menyusul.. :)) tungguuuuuu..

Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

2 Comments
  1. February 24, 2012
  2. February 24, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!