Buka buku merah baru untuk adek adam!!

Hari tue aku g buat kad..tak sangka ambil masa yang lama..n en somi pon kena amik darah utk test HIV..aku ingatkan nak kahwin dulu jer diaorg test..nasib baik en somi ikot..kebetulan pulak cuti hari tue..waktu nak buat kad tue, adam pon ku bawak sama…cer baca dialog di bawah yer..lebih kurang gini lah..
Nurse : kesiannya anak, kecik lagi..baru setahun lebih..memang nak ke or “accident”?
Aku : memang nak.. (muka sambil renyehhh mcm kerang busuk)
Nurse : tak sakit ke bersalin?
Aku : sakit..sakit kejap jer..pastue ok lah..
Nurse : tol gak kan..sakit bersalin kejap jerr..tapi time nak jaga anak demam tue yang saya susah sikit..bagilah diorg besar sikit, baru boleh bagi adik..(ku rasa anak dia pon baru sorang)
**dalam hati aku..biaq p la kat aku..aku nak bg adam kawan..dah ada adik nie ada lah kawan jugak..huhu..
ha, lepas dah buat kad..DUE DATE aku adalah 13 Ogos 2012..heeee…suka dengan date tue..sebab ada rancangan di sebalik bulan ogos tue..ngeh3..nanti dah bersalin baru aku cerita ok..lambat lagi..ikut tarikh period, aku sekarang baru nak masuk 2 bulan,.lama lagi tue..aku pulak dah mula pening2..makan pon tak lalu..memilih sungguh makan..loya, muntah..bau perfume pon tak boleh..muka macam kertas pasir dah..mulut mengelupas..sebab kurang minum air..minum air kosong buat aku rasa nak muntah..milo pon sama..coffeemix ada kafien..susu??lagi aku tak minum..so aku minum air amat sedikit..minum bila betul2 dahaga jer..

Aku dapat ubat dari KK banyak gila..tak daya n tak disiplin aku nak makan banyak2 nie..cuba tengok pic kat bawah tue..banyak kan?

4 jenis ubat

Then aku pon p beli kat farmasi sebab aku malas makan ubat banyak2..aku beli OBIMIN..semua dah ada lengkap dalam nie..cer tengok.. :))

Aku beli gak pil kalsium..pastue aku tgk dalam obimin nie dah ada calsium..so aku tak berani lah nak makan..takot overdose..huhu..nanti 3 Jan 2012 ada appointment dgn doc aku nak tanya..nurse refer awal sebab last pregnancy dlu aku macam ada heart murmur..tol tah ejaannya..tapi bila perut dah besar ok balik..ilang dengan sendirinya..
Aku rasa seminggu dah kot aku tak masuk dapur..eh, masuk lagi dapur..tapi tak masak..bbur adam pon abah adam yang tolong masakkan..tq sayang..jiran masak pon aku marah..sbb aku pening dengan bau masak2 tue..huhu..kesian kat aku kan..lagi kesian kat en somi aku sebab kena beli je makan kat luar..nant bb dah ok bb masak balik yer sayang..
adik adam baru jer besar nie dalam perut mama..membesar dengan sihat yer syg..

P/S:: *sekolah dah nak bermula..harap2 Allah permudahkan segalanya..amin..saat macam nie la suami yg penyayang n understanding amat dperlukan..luv u en somi!! :))
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

2 Comments
  1. December 30, 2011
  2. January 1, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!