UNBAKED OREO CHEESE CAKE..(percubaan pertama nie)..hehe..

Aku sekarang gila nak buat kek..segala ‘gadjet’ nak buat kek semua aku beli..(ada gak yang aku rembat dari mama)..hehe..al kesah pasal kek nie..mula2 hari tue aku buat UNBAKED OREO CHEESE CAKE..mabeles..mmg menjadi..ala2, new york cheese cake macam dekat secret recipe tue..tak payah pegi SR dah..ngeh3…bila dah buat menjadi tue, mula la nak buat kek lain..sebelum kawen mmg aku suka buat kek..suka bg kat en somi kek choc..en somi pulak suka n puji sedap, lagi la aku suka buat..hehe..kek lapis sarawak pon memang aku duk buat..tp duk tolong mama je..penah buat sekali je..raya sebelum kawen, sehari dah habis kek tue sebijik..yer la, org mai umah mama semua tanya nak kek lapis sarawak..mama pulak dah tak larat nak buat dah, so sebijik tue sehari je dah habis..ha, kat bawah nie pic UNBAKED OREO CHEESE CAKE aku..terliur tak?hahha..
UNBAKED OREO CHEESECAKE..nampak sedap kan?hehe..
So the next task, nak buat KEK LAPIS HOLIDAY INN..org bukan sarawak mesti gelak..macam2 nama kek sarawak ni..berkobar2 aku beli bahan buat kek taw..then nak dijadikan ceritanya..buat pon dah malam..kek lapis nie, sapa penah buat memang paham la..sgt MENGAMBIL MASA = LAMBAT..siap buat adunan pon dah kul 11 malam kot..bayangkan baru mula nak masak..mau malam tak tido tunggu kek tue..nak dijadikan cerita, macam manalah tangan aku boleh melecur..so aku pon ajar la en somi cara nak tuang lapis per lapis tue..bila tangan dah sakit, adam pulak merengek..aku pon g la bagi susu..en somi pulak mengantuk tak habis lagi sbb malam sblm tue ada operasi la kan..sedang2 aku bg susu kt adam, aku terjaga!sebab bau hangus, bau terbakar!terus aku bgn!..Ya ALLAH..kami ttdo!jam dah 6.30 time tue..air dalam steamer kering..KEK?uwaaaa..hitam legam macam arang!hampir nak jahanam dapur..naseb baik aku tersedar..kalo tak, terbakar rumah..terima kasih YA ALLAH..
disebabkan kesian kat en somi..maka aku pon buatkan lah 2nd batch kek lapis..lebihan adunan kek lapis tue ada lagi..so guna yang tue je, Cuma guna bekas loyang yang kecil sikit..esok aku postkan pic yg dah siap k.. 
TO BE CONTINUE…….
Berminat tentang produk Shaklee?
Hubungi saya sekarang!!
Your Shaklee Independent Distributor
Mamaa Adamia
♥ SMS | WhatssApp : 019-5738234
♥ FB Page : https://www.facebook.com/Ourlovebonding
https://www.facebook.com/Pengedarvitaminsungaipetanikedah
♥ Email : dinkygurlz@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!